Duvel lanceert Vedett Extra Ordinary IPA

1620643_10203395805561964_1608225495_nSpeciaal bier is HOT. Dat weten we al met z’n allen. Ondertussen hebben ook een aantal grotere brouwerijen dit gerucht opgevangen en proberen een graantje mee te pikken. Gerst in dit geval dan. Uiteraard gaat dit met wisselend succes. De Grolsch Kornuit lachen we om, maar Palm doet relatief best leuke dingen naar mijn mening met z’n Palm Sauvin en HopSelect. De Belgen hebben dan ook wel een naam hoog te houden op speciaalbier gebied. De volgende brouwer heeft zich aangediend om iets op “craftbeer” te doen. Namelijk “Vedett”. Die kennen we natuurlijk allemaal! Of toch niet? Als ik de plaats van de brouwerij noem dan gaan er zeker meer belletjes rinkelen. De brouwerij van Vedett staat namelijk in Puurs in België, een dorpje vlakbij Moortgat. Oooh….

Duvel heeft naast haar eigen bieren een soort “B”-merk. Of eigenlijk meer een “C”-merk, de C van craftbier dan wel. Vedett was oorspronkelijk voor de export bedoeld en werd ook lokaal rond de brouwerij gedronken. Naast de Pilsener en het Witbier van Vedett komt er nu helemaal in stijl ook een IPA op de markt.

De eerste beelden die we bij BierNetwerk hebben ontvangen komen van een sigaret rokende man in een lange grijze regenjas die ons aansprak in een parkeergarage (bedankt Marco). Deze beelden beloven een mooi bier! Vedett Extra Ordinary IPA heeft een alcoholpercentage van 6% en is vanaf half maart verkrijgbaar. Met de reputatie van Duvel in het achterhoofd (Duvel Tripel Hop) moet dat wel goed komen. Uiteraard mag de marketingafdeling van Vedett (dan wel Duvel) aan ondergetekende een aantal proefflesjes sturen. Zodra we deze binnen hebben zullen we zeker een mooie recensie plaatsen.

We kijken uit naar weer een interessante ontwikkeling. Ik zeg: Bierrevolutie!

Foto: Marco Animax De Rango

Comments

comments

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *