Eindhovens eerste Brewpub Van Moll dit weekend open

MA-vanmoll-12feb2013-0540-682x1024Vrijdag 11 oktober is het zo ver, Van Moll, de eerste Brewpub van Eindhoven opent zijn deuren. Na een openingsfeest voor genodigden gaan de deuren om 20:00 open voor het publiek. De eigenaren vinden trouwens dat de term Brewpub een nogal hippe naam is voor proeflokaal of kroeg maar het is wel een feit dat de bieren die er gedronken kunnen worden gewoon een verdieping lager gebrouwen worden.

Op de site staat al een mooie verzameling bieren die verkrijgbaar zullen zijn. Naast de wat gangbare speciaalbieren als een Belgische dubbel of blond, die overigens wel met een eigen draai worden gebrouwen, presenteren ze ook een aantal wat meer verrassender varianten waar wij nu al benieuwd naar zijn. Wat dacht je van de Rode Aarde, een Engelse Pale Ale die zijn dieprode kleur krijgt door de toevoeging van heuse Rode Biet! Of Ons Blackie, een Russian Imperial Stout van maar liefst tien verschillende soorten mout, waaronder tarwe en rogge en waar ook nog eens Javaanse espresso-koffie aan toe is gevoegd. Natuurlijk kun je er ook een gewoon pils bestellen, maar wie doet dat als er ook nog een Amber Ale, Hopfenweise, Stout, Saison of een Barley Wine beschikbaar zijn?

Vanaf vrijdag kun je ze dus allemaal proberen. En zelfs als je vrijdag en/of zaterdag al hun bieren al geproefd hebt kun je zondag gewoon nog een keer gaan want vanaf 15:00 nemen de kleine brouwerijen De Rooie Dop uit Utrecht en Oersoep uit Nijmegen de tap over om hun bieren te presenteren. Het wordt een mooi weekend voor de Eindhovense bierliefhebber!

Je vindt Van Moll aan de Keizersgracht 16A te Eindhoven.

 

Comments

comments

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *