Recensie: Oktoberfestbier – Paulaner

IMG_3778Het derde en laatste oktoberfestbier dat ik probeer is de Oktoberfest van de Paulaner brouwerij. Tot nu toe was ik nog niet echt onder de indruk van de geproefde bieren en ik heb dan ook niet direct een tafeltje op het OKtoberfest van 2014 gereserveerd. Misschien dat dit bier mijn gedachten daarover nog iets kunnen veranderen?

Nou niet echt dus, deze bieren zijn gericht op het doordrinken en missen echt een uitgesproken smaak. En deze Paulaner is nog het minst spannend van de drie. Dit zeer licht koperkleurig bier schenkt een mooie witte kop schuim die het aardig lang volhoudt. Het aroma is wederom moutig en wat karton maar niets te nadrukkelijk. De smaak is erg vergelijkbaar met de Löwenbräu, licht moutig en iets zoet. Het houdt allemaal niet over en ik vond deze zelfs wat waterig. Ook de mooie bittere afdronk is stukken minder aanwezig bij de Paulaner.

Tja, en verder valt er eigenlijk niet veel te melden over dit bier. Het heeft misschien dan een lange geschiedenis maar het heeft er van alle schijn van dat deze geschiedenis van de Oktoberfestbieren heeft moeten wijken voor de doordrinkbaarheid. Iedereen moet het kunnen drinken op dit grote festival en het liefst niet met mate. Dus denk ik dat door de jaren heen de scherpe randjes van dit bier langzamerhand zijn afgevijld om het steeds toegankelijker te maken voor het grote publiek.  Of misschien was dit altijd wel al het geval sinds het het Oktoberfest altijd al een groot feest is geweest dat door heel veel mensen werd bezocht.

Ik zou best nog eens het echte oKtoberfest willen bezoeken maar voor het bier hoef je daar dus niet naar toe. Of in ieder geval, voor een speciaalbier hoef je de trip niet te gaan maken. En nu hoeft dat natuurlijk ook niet als je gewoon een oKtoberfestbier of Märzen wil proberen. Bij een beetje getränkemarkt (een slijter die vaak bij de Duitse supermarkt inzit) koop je rond deze tijd de bekendere merken, uiteraard per halve liter en voor minder dan een euro. En dat zijn heel andere prijzen dan op het echte festival, waar de prijs al tegen de tien euro per liter gaan.

 

 

Comments

comments

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *