Coachella festival schenkt dit jaar vele soorten craft beer

Geven wij Nederlanders een feestje, dan wordt er toch vanuit gegaan dat er bier wordt gedronken. Al helemaal als het een volksfeest, voetbalfeestje of een muziekfeestje is. Tijdens deze feesten domineren de kleuren, vlaggen en plastic bekertjes van de grote pilsbrouwerijen. Kom je op een popfestival zoals Pinkpop of Lowlands dan drink je het pilsje van het merk dat op wat voor manier dan ook verbonden is aan dat festival. [start discussie over wel of niet bestaan van festivalbier hier]. Zo niet in Californië op het Coachella festival. Daar hebben ze iets leuks bedacht.

Craft beer-schuur

craftbeer op coachella

(Charlotte Bray/Freelance Photographer)

De zogenaamde craftbeer scène in Amerika is groot. Goed bier is populair is de USA. Dat merkten ze op Coachella festival ook. Het kunstzinnige muziekfestival trekt veel publiek uit de craftbeer scene. Daar speelde de organisatie slim op in dit jaar. Ondanks dat Heineken de grootste leverancier bleef op biergebied is er besloten om een heuse speciaalbier schuur neer te zetten. In deze schuur worden vele verschillende speciaalbieren van de tap geschonken. Voor gemiddeld $10 per glas krijg je bier van je favoriete kleine brouwerij. Dat lijkt misschien duur maar in vergelijk met een glas Heineken van $7 valt dat wel weer mee. En, de keuze is reuze!

Proef ze allemaal

De schuur is zo geplaatst dat je nog de “vibe” van het festival meekrijgt maar tegelijk ook in een meer relaxte sfeer beland. De reacties van de bezoekers waren overwegend positief: ‘Ik hou wel van een sterker biertje, maar dan wel met veel smaak. Het wordt een zwaar Belgisch biertje.”Wat is er nou lekkerder dan een blond biertje in de zon?’ ‘Door de kleine batches wordt er vaak gewisseld van bieren op de tap. Dat zorgt er nog meer voor dat ik ze allemaal geproefd wil hebben!’

In Nederland zijn we al goed in muziekfeestjes geven en in lekker speciaalbier brouwen. Laten ook wij vaker die combinatie maken! En zo niet dan gaan we volgend jaar gewoon met z’n allen naar Coachella in plaats van naar de polder.

Een barman schenkt in de  Craft Beer Barn op het Coachella Valley Music and Arts Festival op 12 April, 2014. (Charlotte Bray/Freelance Photographer)

Een barman schenkt in de Craft Beer Barn op het Coachella Valley Music and Arts Festival op 12 April, 2014. (Charlotte Bray/Freelance Photographer)

Comments

comments

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *