Gouden Carolus Indulgence-serie breidt uit met de Cuvée Sauvage

Cuvee_SauvageDe Belgische brouwerij Het Anker heeft een nieuw bier in de Indulgence-serie aangekondigd, de Cuvée Sauvage. Het gaat om een blond bier met een alcoholpercentage van 9,8 procent.

Het Anker gebruikt als basisbier de Gouden Carolus Cuvée van de Keizer Rood. Die werd ‘versneden’ met een 2 en 3 jaar oude lambiek van brouwerij Boon. De Belgische brouwer noemt het resultaat ‘het beste uit twee brouwtradities’.

Smaak

De smaak omschrijven ze als ‘volmondig en subtiel gekruid’ en ‘fruitig en verfrissend zuur’. Het bier is vanaf begin september verkrijgbaar, hoeveel batches er komen is niet bekend.

Vorige editie

De Cuvée Sauvage is het tweede bier uit de Indulgence-serie. Het eerste bier, genaamd Whiskey Infused, kwam in 2015 uit. Het is een Gouden Carolus Cuvée van de Keizer Blauw verrijkt met hun eigen whiskey. Van dit bier zijn twee batches uitgebracht.

De Indulgence-bieren zijn de meest luxe brouwsels van Het Anker. De brouwsels verschijnen in een gelimiteerde oplage. Elk jaar komt er een nieuwe versie.

Comments

comments

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *