Het 4e Bierfestival Groningen

groningenbierfestivalZaterdag 11 en zondag 12 april is het weer zo ver, dan vindt het 4e Bierfestival Groningen plaats. Het decor voor dit gezellige festival is wederom de Martinikerk en bezoekers kunnen weer een breed scala aan nationale en internationale bieren van de tap en fles verwachten.

Masterclasses

Natuurlijk blijft het niet alleen bij het drinken en proeven van verschillende bieren, ook dit jaar worden er weer verschillende masterclasses georganiseerd. Prominente bierkenners uit de internationale bierindustrie komen vertellen over diverse thema’s. Op Vrijdag bijvoorbeeld over de Whitepony Brewery en verzorgt Bier&co een masterclass met het thema Westvleteren 8 en 12 tegen St. Bernardus 8 en 12. Op de Zaterdag is het de beurt aan Peter van der Arend over “De nieuwe bier wereld proeverij” en afsluiter is de masterclass Lambiek – Brouwerij Oud beersel. De toegang voor één masterclass zit bij de prijs van een toegangskaartje in (€13,50 en dat is ook inclusief proefglas en twee muntjes).

Wedstrijden

Ook dit jaar zijn er weer brouwwedstrijden, zowel voor de amateur- en de professionele brouwer. De amateurs moeten dit jaar een ‘Bock met karakter’ maken en voor brouwerijen zijn er dit jaar twee wedstrijden. Het gaat hierbij om de lekkerste tripel en het beste lentebier. Hiernaast is dit jaar ook weer de Bier & Spijs wedstrijd voor horecabedrijven en wordt gekeken wie de leukste, lekkerste en meest spannende combinatie weet te creëren.

Brouwerijen &  Bieren

Voor de complete lijst van deelnemende brouwerijen en de bieren die ze meebrengen kun je terecht op de officiële site. Hier een kleine greep uit de lijst:

Brouwerij Breugem
Brouwerij het Uiltje
Brouwerij White Pony (IT)
Butcher’s Tears
De Gulzige Gans
De Molen
Epe Bier Collectief
Mommeriete
Muifelbrouwerij
Reuzenbieren
Schneider Weisse
Vliegende Paard Brouwers

Meer dan genoeg te doen en te ontdekken dus. Tot ziens op het Bierfestival Groningen.

Comments

comments

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *