Brewdog lanceert IPA Is Dead 2014-serie, ipa’s gebrouwen van één enkele hopsoort

IPAdeadZoals ieder jaar verschijnt er een mooie serie bij de brouwers van Brewdog. Ook dit jaar is er weer een nieuwe serie IPA is dead. Ze hebben het weer voor elkaar gekregen om bieren te maken waarbij maar een enkele hopsoort wordt gebruikt. In de batch van dit jaar zitten de volgende hopsoorten: Amarillo, Comet, Kohatu en EXP 336. In de bieren zitten wel dezelfde moutsoort en ze zijn allemaal rond  de 7,2%.

Amarillo

Dit is een aromahop wat vaak gebruikt wordt voor de citrus, grapefruit en sinaasappel aroma maar ook smaak. Deze hopsoort komt vanuit de VS.

Comet

Het is een bitterhop die van oorsprong uit de VS komt. Deze variant is echter afkomstig uit Duitsland en heeft een grapefruitsmaak.

Kohatu

Deze hop komt helemaal vanuit Nieuw Zeeland. Ook een aromahop, dat vooral zorgt voor tonen van tropisch fruit, ananas en dennennaalden.

Exp 336

Een nieuwe hopsoort vanuit de VS. Het is een harsachtige hop met het kruidige van fruit en het bitter van een grapefruit.deadipa

Deze bieren zijn al te verkrijgen bij alle Brewdog Pubs en online via hun site. Binnenkort zijn ze ook in Nederland verkrijgbaar.

Comments

comments

One thought on “Brewdog lanceert IPA Is Dead 2014-serie, ipa’s gebrouwen van één enkele hopsoort”

  1. Pingback: Verslag: Bier in Zweden en Brewdog Stockholm - BierNetwerk
  2. Trackback: Verslag: Bier in Zweden en Brewdog Stockholm - BierNetwerk

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *