Hetze in US wegens valse Toppling Goliath-flessen

flesassassin

In de Verenigde Staten is onder craftbeerdrinkers heel wat heisa ontstaan nadat een gebruiker valse flessen had verkocht van brouwerij Toppling Goliath uit Iowa.

Naar verluidt heeft de gebruiker in kwestie verschillende personen opgelicht via internetfora met valse flessen Toppling Goliath Assassin. Het bedrog kwam aan het licht nadat gebruiker ‘yoitsarch’ uit Californië een bericht had geplaatst op het forum van BeerAdvocate. De ‘verdachte’ blijft vooralsnog ontkennen en beweert dat hij de valse flessen van iemand anders had gekregen.

De brouwerij reageert nu op de beschuldigingen: “We vinden het vreselijk dat dit is kunnen gebeuren en hebben dan ook maatregelen getroffen. De persoon in kwestie zal de toegang tot ons proeflokaal worden ontzegd en ons bier niet meer kunnen kopen.”

kbbsAssassin is één van de meest begeerde en gezochte imperial stouts ter wereld. Het bier werd gerijpt op 23 jaar oude Pappy Van Winkle-bourbonvaten. Daarnaast zijn vrijwel alle bieren van Toppling Goliath op zijn minst gezocht. Hun IPA’s PseudoSue en KingSue worden soms ook voor heftige prijzen doorverkocht. De zeldzaamste van allemaal (en het bier waardoor TG naam en faam verwierf) is Kentucky Brunch Brand Stout (KBBS), een imperial coffee stout die op Amerikaanse whiskey gelagerd werd. Jaarlijks verschijnen er maar een paar honderd kleine flesjes van. Verkoopprijzen van KBBS op de ‘zwarte markt’ kunnen per flesje van 35 cl fluks de 300 euro halen.

Comments

comments

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *