De Huyge brouwt speciaal vrouwenbier: Deliria

deliriaDat het betere speciaalbier niet alleen bij mannen in de smaak valt, weten we natuurlijk allang. Maar toch denken velen bij vrouwen en bier meteen aan mierzoete fruitbiertjes. Dat dat niet meer van deze tijd is, bewijst brouwerij De Huyge. De brouwerij, vooral bekend van Delirium Tremens, komt met een stoer, frisbitter zusje: Deliria. Volgens De Huyge is deze creatie ‘voor en door vrouwen’.

Het concept voor het bier is ontstaan op Facebook, waar de brouwer  vrouwen liet kiezen uit een drietal recepten voor een nieuw speciaalbier. Daar koos een meerderheid voor het derde recept: een ‘zwaar, blond hoppig bier met stevige bitterheid en een stevige bittere afdronk’. Niks klef en zoet.

Daar hield de vrouwelijke invloed echter niet op. Vervolgens koos de brouwer op Internationale Vrouwendag tien ‘daadkrachtige vrouwen’ die ‘mochten meehelpen met het brouwproces’.

Vijf maanden later is het resultaat daar: een blond bier met 8.5 procent alcohol. De bittere aspiraties lijken volgens de smaakbeschrijving iets ingedamd: volgens de brouwer is het bier stevig en fris, kruidig en zacht-hoppig (!), met tonen van appel en Chardonnay-druiven. Ook voor het etiket is hulp gezocht via Facebook. De eer ging uiteindelijk naar de Amerikaan Jim Higgins. (Jep, een man).

Van Deliria is 150 hectoliter gebrouwen, het is dus in beperkte oplage verkrijgbaar. Vanaf 1 oktober is het bier verkrijgbaar in de betere slijterij en bierspeciaalzaken. De Huyge wil het concept ieder jaar herhalen.

Comments

comments

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *