DELTA het eerste bier van het Brussels Beer Project

delta

Het Brussels Beer Project is een initiatief van Sébastien Morvan en Olivier de Brauwere met het doel atypische bieren te creëren geïnspireerd door zowel de klassieke Belgische bieren als door nieuwe moderne invloeden. En de makers willen zo veel mogelijk bierliefhebbers betrekken bij hun avontuur.

Het project organiseerde in juni 10 proeverijen op verschillende locaties waar meer dan 800 mensen de Delta selecteerden uit de vier prototypes, voor de gelegenheid Alpha, Beta, Gamma en Delta genoemd. Het publiek mocht ook een nieuwe naam voorstellen maar kozen voor de huidige naam: Delta. Wat voor bier Delta is wordt trouwens nergens gemeld, maar het etiket verraad een “Bitter as hell” bier.

Het bier is inmiddels verkrijgbaar bij verschillende restaurants en biercafés, en vanaf november ligt het ook in de schappen van de Delhaize supermarkten.

Maar het project stopt niet bij het brouwen van nieuwe bieren, de inzet is wat hoger. Onder de naam Beer for Life zijn ze een crowdfunding  plan gestart om niet alleen het brouwen van de bieren te financieren maar ook de bouw van een heuse brouwerij. Geïnteresseerden kunnen het Brussels Beer Project steunen voor 140 euro. Daarvoor krijg je 12 bieren per jaar… voor de rest van je leven! De bieren moeten echter wel opgehaald worden bij de Malting Pot, een drankenhandel in Brussel.

Voor meer info kun je terecht op http://www.beerproject.be/beerforlife/

 

 

Comments

comments

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *