IKEA start met verkoop van Zweeds craft beer

IKEA start over enkele weken met de verkoop van Zweeds craft beer. Dit werd ons verteld door een medewerker die graag anoniem wil blijven. Het zou in eerste instantie gaan om bieren van de Zweedse brouwerijen Närke Kulturbryggeri en Omnipollo. Wanneer de flesjes precies in de schappen staan en tegen welke prijzen kon de medewerker ons helaas niet vertellen.

Nieuwe trend

De plannen van IKEA sluiten perfect aan op een nieuwe trend. Eerder namen de supermarkten Jumbo en Albert Heijn hun hele bierassortiment al op de schop. Dit werd flink uitgebreid met bieren van bijvoorbeeld Anderson Valley, de Molen, maar ook plaatselijk bier zoals Oedipus en Jopen. IKEA lijkt nu hetzelfde te willen doen met Zweeds bier.

Närke en Omnipollo

Als grote bierliefhebbers zijn wij natuurlijk erg enthousiast over dit nieuws. Met name de bieren van Närke Kulturbryggeri zijn momenteel erg moeilijk verkrijgbaar. Hun Kaggen! Stormaktsporter is al eens bekroond als beste bier ter wereld, dat zegt dus genoeg over hun brouwkwaliteiten. Het zou dan ook geweldig zijn als je hun bier straks gewoon tussen de LACK-tafeltjes en Bennie-boekenkasten kunt vinden.

Maar ook Omnipollo is beslist de moeite waard, al is het alleen al om hun prachtige etiketten. Deze worden ontworpen door Karl Grandin, die samen met Henok Fentie deze brouwerij heeft gesticht. Net als Närke brouwen ze bieren van de Amerikaanse stijl, zoals IPA’s, porters en stouts.

Deens en Noors

Volgens de anonieme medewerker begint IKEA als proef met de bieren van de twee Zweedse brouwerijen. Als dit een succes blijkt wordt er intern ook al gesproken over de inkoop van meer Scandinavische bieren. Dus wellicht dat straks ook To Øl en Mikkeller bij de Zweedse meubelgigant in de schappen staan. Wij kunnen in ieder geval niet wachten!

Comments

comments

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *