Recensie: VandeStreek – Koper

Vandestreek KoperOnlangs kwam er via dit kanaal al naar buiten dat VandeStreek zwanger is van een nieuw bier. Gelukkig viel de bevalling reuze mee en zit ik nu op de bank met een Koper in mijn armen. De fles en dan vooral het etiket zien er goed uit met een mooi ontwerp van Menze Kwint. Het is de beide heren van VandeStreek goed gelukt om een mooi nieuw bier neer te zetten. En het mooie is: deze blijft vast in het assortiment!

Rogge pale ale

Het nieuwe bier, Koper, is een rogge pale ale met als speciale toevoeging de Perle hop. Deze hop komt bij onze Oosterburen vandaan en zorgt voor de aroma. Cascade is ook vertegenwoordigd in dit bier.  Aan dit bier is naast de gebruikelijke gerstemout ook roggemout toegevoegd. Het bier bevat 6% alcohol.

VandeStreekAls ik de fles open maak en het bier inschenk komt mij een hopachtige gras geur tegemoet. Het bier in het glas heeft een goudachtig amber kleur en is licht troebel. Ik heb nog wel een halve centimeter van het bier in de fles gelaten, gezien de grote hoevelelheid gist onderin het flesje. Met een gebroken witte schuimkraag krijg ik meteen zin in mijn eerste slok. Aangezien ik zelf nog nooit een rogge pale ale op heb weet ik niet goed wat ik kan of moet verwachten.

Ik kan zeggen dat het mij goed bevalt! Dit komt door de mooie combinatie van hop met de rogge. Hierdoor is er een licht pittige afdronk. Dit zorgt voor een mooie scherpe tinteling. Het bier is best vol van smaak met een lichte zoetje en ook wat fruit. De afdronk duurt niet al te lang waardoor het prettig te drinken is.

Conclusie

Het is altijd mooi als je een bier drinkt zonder enkele verwachting en je vervolgens positief verrast bent. Ik hou zelf wel van de pit die in dit bier zit. Weet nu ook zeker dat ik dit bier erbij zal pakken als straks het BBQ-seizoen is geopend, want volgens mij gaat dat prima samen.

Volg Anna op Untappd:
Anna op Untappd

VandeStreek Koper

7.3

Geur

7.0/10

Smaak

8.0/10

Mondgevoel

7.5/10

Finish

6.5/10

Pros

  • Pittig karakter
  • Mooi etiket

Cons

  • Iets teveel gist in de fles

Comments

comments

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *