Eerste Bax bier vanaf vandaag verkrijgbaar

Vanaf vandaag, 5 April, is Nederland weer twee speciaalbieren rijker. Twee nieuwe bieren van een nieuwe brouwerij uit Groningen.

baxknopBax Bier

Echt nieuw is de brouwerij niet want er werd al een tijdje aan de weg getimmerd als thuisbrouwers, maar voor de eerste twee bieren die daadwerkelijk in de winkels komen te liggen was de brouw capaciteit thuis niet afdoende. Dus werd er met de recepten een bevriende brouwerij in Amsterdam bezocht waar er voldoende bier gebrouwen kon worden.

Wel wordt al naar een financiering gekeken om in Groningen met eigen ketels te kunnen gaan brouwen, en een proeflokaal hoort er dan natuurlijk ook bij.

De Bieren

Dat de heren niet voor de standaard traditionele bieren gaan blijkt wel uit de brouwsels die de spits afbijten. Dat zijn namelijk een Smoked Porter en een Citrus Pale Ale, met de namen Koud Vuur en Kon Minder. Een keer wat anders dan een dubbel en een tripel. Wij zijn er in ieder geval al erg benieuwd naar.

baxbierMeer dan alleen een brouwerij

Natuurlijk draait het allemaal om bier bij Bax, maar je kunt voor meer dan alleen een een biertje kopen bij ze terecht. Ook geven de mannen graag een workshop bierbrouwen waarbij deelnemers meer leren over het proces en de gebruikte ingrediënten. Bij deze workshops ga je met een heus brouwsel naar huis die daar verder kunt afmaken. Een proeverij is ook nog mogelijk, en daarbij kun je kiezen uit de thema’s Nederland, België, Over Zee of Uitersten.

Lanceren in April

Vandaag was het dan zo ver en wordt het bier voor het eerst verkocht in de Mitra Vismarkt in Groningen. Maar heel April staat in het teken van de lancering van de nieuwe brouwsels. Op de volgende locaties en data zullen de mannen achter Bax zelf aanwezig zijn:
8 april om 21.30 bij Grand Café Time out Poelestraat 34-36, Groningen
9 april om 21.30 bij Café de Toeter Turfsingel 6, Groningen
10 april om 21.00 bij Café de Koffer Nieuwe Blekerstraat 1, Groningen
11 april van 19.00 – 23.00 op het Bierfestival Groningen
12 april van 13.00 – 17.00 op het Bierfestival Groningen
12 april van 19.00 – 23.00 op het Bierfestival Groningen
17 april om 21.30 bij het Heerenhuis Spilsluizen 9, Groningen

Ben je geïnteresseerd in Bax Bier, de workshops of proeverijen neem dan een kijkje op de fraaie site van de brouwerij.

Comments

comments

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *