Klingon bier komt dit jaar naar Canada en de US

2014-03-30 09.51.44

Star Trek memorabilia en merchandize, je kan het zo gek niet bedenken of het bestaat wel. T-shirts, mokken, model ruimteschepen, Spock oortjes en replica’s van wapens. Zoek even op ebay en een grote kans dat je slaagt.

Warnog,_Sons_and_daughtersEn zo ook een officieel Star Trek bier. CBS Consumer Products en de Federation of Beer kwamen vorig jaar al met een Vulcan Ale (een Irish Red) en dit jaar gaan ze een Klingon bier op de markt te gaan brengen (voor de bierliefhebber die geen sci-fi nerd is: in het Star Trek universum zijn Klingons een ras van krijgers vijanden van de Federatie en zijn te herkennen aan hun woeste uiterlijk en slechte manieren)

De Tin Man Brewing Company is verantwoordelijk voor het brouwen van de “Warnog”. Het brouwsel wordt een Dunkelweizen met een alcohol percentage van 5,5 en een aroma van milde banaan en kruidnagel. Naast tarwe zal er ook rogge worden toegevoegd om zo tot een vertrouwde maar ook moderne smaak te komen.

Het Klingon bier komt later dit jaar uit in Amerika en Canada en zal zijn debuut in Las Vegas maken. De plannen voor volgend jaar zijn ook al bekend, dan is het de beurt aan een Romulaans bier.

Comments

comments

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *