In memoriam: Herman Zomerdijk (brouwerij Dampegheest)

herman

In het Noord-Hollandse dorp Limmen is Herman Zomerdijk (55), brouwer en mede-eigenaar bij Dampegheest, dinsdagavond omgekomen in een ongeval op de werkvloer. Dat meldt onder meer het Noord-Hollands Dagblad en wordt bevestigd door de brouwerij zelf.

Zomerdijk raakte dodelijk gewond bij het vervangen van een ventilator. Een traumahelikopter werd ter plaatse geroepen, maar alle hulp mocht uiteindelijk niet meer baten. De vijftiger overleed ter plaatse aan zijn verwondingen.

Samen met de broers Kees en Rinus Koot stond Herman Zomerdijk in 2007 aan de wieg van microbrouwerij Dampegheest. Vooral zijn aangeboren handigheid kwam het bedrijf ten goede. “Herman was naast brouwer ook de techneut in het bedrijf”, zegt biersommelier Frans Ruiter, die kind aan huis is in Limmen. “Hij kon ook RVS lassen en kon daardoor veel klusjes zelf doen. De opschaling van 150 naar 300 naar 800 liter is grotendeels dankzij hem zo vlekkeloos verlopen, met een minimum aan kosten.”

Boven alles zal Ruiter een gedreven en warm biermaker missen. “Hij was altijd heel enthousiast en genoot met volle teugen van het doen en laten in en rond de brouwerij”, klinkt het. “Vorige week zag ik hem nog, toen we er twee proeverijen organiseerden.”

Dampegheest was tijdens de Open Brouwerijdagen van afgelopen weekend nog geopend voor het publiek. Ook daar was Zomerdijk nog ‘in goede doen’ aanwezig, staat te lezen op de Facebookpagina van De Bierverbinding.

Archieffoto Noord-Hollands Dagblad: Herman Zomerdijk (uiterst rechts) en compagnons Kees en Rinus Koot.

Comments

comments

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *