Recensie: Mikkeler – It’s Alive! BA Chardonnay en mango

Mijn eerste Mikkeler! Dat moet meteen ook maar een een aparte zijn. Volgens mij heeft Mikkeler niet echt ‘gewoon’ bier dus dat is niet zo lastig. Maar zonder er goed bij over na te denken heb ik deze It’s Alive! uit het schap bij de bierwinkel gepakt. En thuis verdween de fles op het schap in de kast naast alle andere bieren. Nu ga ik binnenkort verhuizen en ben ik dus bezig om mijn voorraad gewoon op te drinken in plaats van te laten staan. Zo kwam dus ook deze It’s Alive! vanzelf aan de beurt.

Etiket

Wat mij gewoon al meteen opvalt is het leuke en vooral karakteristieke etiket voor een Mikkeler. Een bierglas met bier erin en een handje wat daaruit omhoog komt. Ook een schijfje mango komt uit het biertje omhoog. Een vrolijk etiket waar ik wel dorst van krijg. Als ik de ondertitel lees zie ik dat het gaat om een Belgische Wild Ale op vaten van Chardonnay met mango.

 

10670050_10153222444788066_2571254129444573537_n

Bier

Bij het inschenken zie ik een helder bier wat een lichte amber kleur heeft. Er komt niet een hele grote schuimkraag op. Ter grote van een smalle vinger en deze verdwijnt ook weer redelijk snel.

Geur

Het is een geurrijk geheel met op de voorgrond een fruitige geur, hierin ruik je ook duidelijk de mango. Maar ook de Chardonnay oftewel de witte wijn is te ruiken.

Smaak

De Chardonnay komt ook zeker terug in de smaak. Zelf ben ik geen echte wijndrinker. Dus ik zat nogal in gevecht met mijzelf of ik het wel of niet lekker vind. De conclusie: ik moet gewoon even wennen aan de smaak. Het is niet zo fruitig als ik het had verwacht na het ruiken.

Het mondgevoel is wel wat droger wat ik vind horen bij een witte wijn. Aan het einde kwam er een licht klein bittertje te voorschijn. Erg prettig.

Conclusie

De twijfel verdwijnt steeds meer bij mij en ik ben om: dit is zeker een goed smakend biertje.

Er zijn nog andere bieren in de serie van It’s Alive! Denk bijvoorbeeld aan een It’s Alive! gebrouwen met rabarber of lychee. Of een Grand Marnier BA.

Brouwerij: Mikkeler, gebrouwen bij De Proefbrouwerij
Soort: Belgische wild ale
Alcoholpercentage: 8 procent
Ingrediënten: Water, mout, kandij suiker, mango, hop, gist (brettanomyces)

Volg Anna op Untappd:
Anna op Untappd
 

Comments

comments

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *