Recensie: Zondebok – Brouwerij De Halve Maan

Zondebok - Brouwerij Halve MaanHet begrip zondebok wordt gebruikt om iets of iemand aan te duiden die de schuld van velen op zich geschoven krijgt”, aldus Wikipedia. Nou, deze bok is allesbehalve zonde, dit brouwsel van de Halve Maan in Hulst is zelfs erg aangenaam, ik krijg spontaan zin in een begeleidend kaasplankje (want daar past ‘ie erg goed bij, denk ik).

Eigenlijk ging ik alleen voor de origineel gevonden naam en verwachtte ik er niet veel van, maar al bij de eerste slok proef ik de kandijsuiker en maar een heel klein bittertje, dat na een lichte tinteling op mijn tong weer verdwijnt. Ik ben helemaal niet zo dol op zoete bieren, maar voor een bok/bock maak ik graag uitzonderingen. Er zijn er best veel met een waterige afdronk, maar de Zondebok blijft nog lekker lang nazingen.

De Halve Maan

De geschiedenis van de brouwerij De Halve Maan in Hulst gaat terug naar 1821, met een tussenpauze van 1968-1989 (de brouwerij was lange tijd gesloten, maar is in 1989 weer nieuw leven ingeblazen). Er worden voornamelijk bieren van hoge gisting gebrouwen, de Zondebok is een bovengistend roggebier met een alcoholpercentage van 8%.

Geur en smaak

De geur is een mengeling van zoet en fris, ook een beetje “vettig”, vind ik (zoals bij Chardonnay wijn de smaak “vettig” is). De smaak is, zoals gezegd, zoet met een prikkeltje en de smaak blijft lang hangen.

Conclusie

Ik kan eigenlijk niet anders zeggen dan dat ik deze Zondebok helemaal niet zonde vind, dus proost!

Comments

comments

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *