Recensie: Bronckhorster Angus Tripel – Brouwerij Rodenburg

angustripelHet mooie van een dienst zoals Bierlab.nl is dat je bieren thuis krijgt die je anders misschien niet snel zelf zou kopen. Zoals bij mij met deze Bronckhorster Angus Tripel van de brouwerij Rodenburg. Ik kon het bier niet en er zijn zo veel verschillende bieren in deze stijl te krijgen dat een onopvallend flesje met een vrij neutraal etiket snel verdwijnt in de massa, als je dit bier al kunt krijgen bij je lokale slijter natuurlijk. En dat is jammer want deze tripel mag er best zijn.

Deze tripel is koperkleurig van kleur en is behoorlijk troebel. Het volhoudende schuim is wat beige en licht cremig. Een behoorlijk bloemig aroma volgt, maar ook wat karamel en een ietwat mindere geur die ik niet helemaal kon thuisbrengen. Qua smaak gebeurt er nog veel meer, wat als eerste opvalt is het zoete fruitige karakter van het bier, aangenaam maar ook enigszins onverwacht. Tussen deze moutige zoetigheid komen ook wat kruiden naar voren, die voor mij wederom moeilijk te herkennen vielen voordat de vrij bittere, citrus-achtige en dus aan een IPA verwante afdronk dit complexe bier volmaakt.

Er gebeurt dus veel in deze tripel, en eigenlijk zou ik het bier nog wat vaker beter willen proeven voordat ik er wat over schrijf. Maar zoals ik al zei is het niet echt standaard aanwezig bij de lokale slijter. Dat er veel gebeurt is niet zo gek als je het etiket er even bij pakt, want daarop kun je lezen dat de Angus tripel gemaakt is met drie mout soorten (Pils, Crystal en Munich) en maar liefst vier verschillende soorten hop (Perle, Cascade, Amarillo en Wilamette).

Een bier dat nieuwsgierig maakt, zelfs als je het al eens geproefd hebt.

 

 

Comments

comments

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *