Recensie: Cuvee Delphine Struise Brouwers

foto2De Cuvee Delphine is een erg bijzonder bier. Gebrouwen door de Struise Brouwers uit Oost Vleteren is de Cuvee Delphine een stout met een alcoholpercentage van 13%. Als basis van dit bier is de Black Albert genomen.  Deze stout wordt daarna ruim 1 jaar lang gerijpt op Four Roses Bourbon vaten waardoor het bier een sterke bourbon aroma meekrijgt. In combinatie met het hoge alcoholpercentage is heeft dit bier een enorme lange afdronk. De smaak bevat tonen van koffie, chocolade, port, suiker en vanille.

De Struise Brouwers waren eerst van plan het bier 4 Black Roses te noemen. Helaas vond Four Roses dit niet zo’n goed plan en wilde ze liever niet gelinkt worden aan bier. De Struise brouwers noemde toen het bier Cuvee Delphine, naar de buitenechtelijke dochter Delphine Boël van Koning Albert (Black Albert, snapt u hem?). Delphine, ook kunstenaresse, was zo vereerd dat er een bier naar haar vernoemd is dat ze een kunstwerk van haar als etiket beschikbaar stelde.

De Cuvee Delphine is voor mij een van de beste bieren die ik ooit gedronken heb. Helaas is het bier vrij lastig te krijgen en wordt maar een keer per jaar gebotteld. Gelukkig  is een bier om van te genieten waar je de gehele avond mee kunt doen. Een ware smaakbeleving!

 

Wat vind jij? Als jij dit bier ook gedronken hebt laat dan een waardering achter door op de ster van jouw cijfer te klikken. Of post een eigen recensie door middel van een reactie.

Recensie: Cuvee Delphine Struise Brouwers
4.9 (97.78%) 9 votes

Comments

comments

3 thoughts on “Recensie: Cuvee Delphine Struise Brouwers”

  1. Thomas says:

    Weet iemand waar dit bier in Nederland te koop is? Behalve op het Borefts bier festival ben ik het nog nooit ergens in een winkel of webshop tegengekomen.

    1. Nils Masselink says:

      Op dit moment is de Cuvee Delphine niet verkrijgbaar. Ik verwacht pas eind van dit jaar weer.

  2. Pingback: Stout day 2013 - BierNetwerk
  3. Trackback: Stout day 2013 - BierNetwerk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *