Recensie: De Hopmannen – Een

De Hopmannen EenHet brouwen van bier wordt de laatste jaren steeds toegankelijker voor iedereen, brouwpakketten koop je tegenwoordig gemakkelijk online en cursussen worden steeds meer gegeven. Hierdoor is er een flinke groei gekomen aan brouwerijen, helaas zijn niet alle brouwerijen en bieren even goed van kwaliteit. Een samenwerking met een ervaren brouwer om een mooi bier te maken is de keuze die de Hopmannen hebben gemaakt voor de Hopmannen Een.

De Hopmannen uit Tilburg organiseren al geruime tijd proeverijen bij enkele horecavoorzieningen in Tilburg. Vaak staan Nederlandse speciaalbieren bij als thema centraal. Onlangs werd er een tasting georganiseerd met daarbij de bieren van Oldskool Brewery uit Eindhoven. Dit klikte zo goed, dat ze samen met Dennis, de brouwer van Oldskool een Hopmannen bier hebben gemaakt. Een Uber Hopfen Weisse. De bedoeling is dat dit concept verder zal ontwikkelen met steeds een andere brouwerij.

Extra kick

De Hopman Een is eigenlijk de Oldskool Mosaic Hopfen Weisse met een extra hopkick. Dit experiment levert een frisse tarwe IPA op maar met extra fruitigheid en bitterheid door de extra toegevoegde Mosaic hop. Het is daarom meer een IPA dan een echte Weisse. Zeker gezien de 8,5% is het een stevige jongen en niet te verwarren met de lichte Weisse bieren uit Duitsland.

Fruitig

De hopbitterheid is ook zeer duidelijk aanwezig is het bier, deze extra kick vind ik wel enorm prettig. Zelf ben ik niet zo’n liefhebber van tarwebieren, maar deze is wel aan mij besteed. Vooral de fruitigheid komt goed tot zijn recht. De mosaic-hop werkt perfect met de tarwe in het bier.
Het bier heeft troebel oranje kleur me een stevige schuimkraag die mooi aan de wand van het glas blijft kleven. Duidelijk een goed gebrouwen bier.
Dat Oldskool mooie bieren maakte was al bekend maar dit is een ontzettend leuke samenwerking. Hopelijk wordt hier nog een batch van gebrouwen, dit soort bieren zien we niet zoveel en is een verademing tussen al die matige IPA’s die er op dit moment uitkomen.

Conclusie

Eindelijk een weissebier dat ik echt lekker vind! De Hopmannen Een is een geslaagd experiment en ik kijk reikhalzend uit naar nummer 2.

 

8.4

Geur

7.8/10

Smaak

8.6/10

Mondgevoel

8.5/10

Finish

8.5/10

Pros

  • Mooie fruitigheid
  • Goede bitterheid
  • Stevige schuimkraag

Cons

  • Kleine oplage
  • Vrij alcoholisch voor een tarwe bier

Comments

comments

One thought on “Recensie: De Hopmannen – Een”

  1. Pingback: Recensie: Christoffel W-IPA - BierNetwerk - voor de bierliefhebber
  2. Trackback: Recensie: Christoffel W-IPA - BierNetwerk - voor de bierliefhebber

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *