Recensie: D’n Ossebock – Muifelbrouwerij

Clipboard01Het bokbier seizoen staat op punt om aan te vangen.  Als we naar buiten kijken dan lijkt het al herfst. Na heerlijke zomerse IPA’s is dat daarom wel even omschakelen naar de bokbieren.
Maar wat is een Bockbier nu eigenlijk? Oorspronkelijk is het afkomstig uit Duitsland. Een donker/ amber achtig bier gebrouwen als seizoensbier voor de periode van oktober tot februari. In Nederland werd het geïntroduceerd als Bokbier (zonder C) in de jaren 80. Amstel was de eerste die met een Nederland Bokbier kwam, oorspronkelijk als ondergistend bier. Maar tegenwoordig zie je steeds meer bovengistend bokbier.

Het eerste bokbier  (of bockbier)  van het seizoen dat ik gedronken heb is D’n Ossebock van de Muifelbrouwerij uit Berghem. De Brabantse Muifelbrouwerij brouwt sinds 2006 speciaalbieren en liefst zo veel mogelijk verschillende stijlen. Enkel jaren geleden raakte ik bekend met de Muifelbrouwerij tijden het bierfestival in ‘s-Hertogenbosch. Zuster Agatha, een quadrupel, was mijn eerste kennismaking, een heerlijk bier! Sinds die tijd kom ik Martin Ostendorf met zijn brouwerij op vrijwel ieder bierfestival tegen en mogen we genieten van zijn leuke en afwisselende bieren.

D’n Ossebock is een lekker zacht bier geworden. Vrij zacht zelfs, voor een bok. Het bier is licht zoetig en met een IBU 28 erg zacht qua bitterheid. persoonlijk vind ik D’n Ossebock iets te zacht naar mijn smaak. Ik houd zelf van een bier dat wat voller is. Het alcoholpercentage van dit bier is 7% en heeft daardoor een mooi gemiddelde sterkte.  Het bier is verder lekker moutig kwa smaak en heeft een zachte caramelsmaak.
Ik denk dat de gemiddelde bierdrinker dit absoluut een heerlijke bokbier zal vinden die deze herfst regelmatig gedronken zal gaan worden.

Laat het bokbier seizoen maar beginnen!

 

Comments

comments

One thought on “Recensie: D’n Ossebock – Muifelbrouwerij”

  1. Pingback: BierNetwerk's Tap Takeover Sunday met: De Muifelbrouwerij
  2. Trackback: BierNetwerk's Tap Takeover Sunday met: De Muifelbrouwerij

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *