Recensie: Game of Thrones #2 Take The Black Stout

bottle-2-tbsHet zal jullie vast niet ontgaan zijn dat vandaag, 8 november 2013, International Stout Day is. En wat is er dan beter om vandaag een mooi bijzondere stout te drinken!

Brouwerij Ommegang, gevestigd in Cooperstown New York is een Amerikaanse brouwerij die gespecialiseerd is in Belgian Style beers. Amerikanen vinden Belgisch bier natuurlijk geweldig dus willen ze het daar ook graag brouwen. Alle bieren van Ommegang zijn geïnspireerd door Belgische bierstijlen. De brouwerij maakt ook deel uit van de Moortgat Duvel brouwerij.

Voor de Amerikaanse tv-serie Game of Thrones brouwde Ommegang afgelopen jaar hun eerste echte stout. Genaamd “Take The Black Stout” is een echt winterbier. Het etiket en fles legt ook de nadruk op het hoge winterse noorden uit de tv-serie. Wie de serie heeft gezien weet dat de naam afstand van de eed die er wordt afgelegd bij het bewaken van de muur door de NighWatch. Ommegang weet met deze stout een goede sfeer neer te zetten en die op een juiste manier hun inspiratie haalt uit de serie.

Aroma en Smaak

1013247_10151949910896600_1998120518_n

Het bier schenkt mooi uit en deze stout is pikzwart met een lichtbruine schuimlaag. De geur is vrij minimaal maar bij de eerste slok wordt je gelijk overweldigd door een enorme bom van smaakdiversiteit! Wow, wat een bier! Drop, kruiden, hop, gebrande mout, koffie, toffee, chocolade, allemaal smaken die loskomen. Hierdoor heeft deze stout ook een behoorlijk lange afdronk die lang in je mond blijft hangen. Opvallend dat het bier maar een alcoholpercentage heeft van 7%. Ik had een veel zwaarder bier verwacht bij deze smaak.
De fles heeft een inhoud van 0,75l en die is best veel om alleen te drinken, zeker omdat het bier zo enorm vol van smaak is. Het is een echte ‘sipper’.

Take The Black Stout

De Game of Thrones stout is een (Belgian) Stout die mooi fungeert tussen een Engelse en een Russische stout. De smaak is heel vol en daar moet je van houden. Voor een koude winteravond is dit een mooi bier die je heerlijk warm houdt, of je nu behoort tot de ‘NightWatch’ of niet.

Take The Black Stout is een Limited Edition en helaas nergens verkrijgbaar in Nederland.

Take-The-Black-Stout-label-June

Comments

comments

One thought on “Recensie: Game of Thrones #2 Take The Black Stout”

  1. Pingback: The Hobbit bier binnenkort in Amerika op de markt
  2. Trackback: The Hobbit bier binnenkort in Amerika op de markt

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *