The Hobbit bier binnenkort in Amerika op de markt

hobbit2Dat Craftbeer big business is in Amerika blijkt niet alleen uit de grote hoeveelheid aan brouwerijen die de laatste jaren als paddenstoelen uit de grond schieten daar. Ook het linken (licensing) van popcultuur aan bier wordt steeds populairder. We zien het gebeuren met series (de verschillende Game of Thrones bier vliegen er de winkels uit), bands (Iron Maidens Trooper Ale komt weliswaar niet uit de US maar is wel een goed voorbeeld) en films. Voor de “merken” een leuk marketinginstrument, voor de brouwerij een mogelijke opening naar een compleet nieuw publiek.

Zo dachten ook de samenwerkende bedrijven Fish Brewing, Ocean Brands en Bev link. Zij zijn verantwoordelijk voor de nieuwe serie The Hobbit bieren. Drie verschillende bieren die allemaal een naam dragen van een karakter uit de The Hobbit films. De dranken worden deze week verscheept naar de verkooppunten, ruim op tijd voordat de laatste film van de reeks, The Hobbit: The Battle of the Five Armies in december in première gaat.

hobbit3Het zijn vrij stevige bieren geworden met allemaal een alcoholpercentage  van 9,5%. Zo is er de Gollum Precious Pils, een imperial pilsener. Smoug Stout, een imperial russian stout vernoemd naar de vuurspuwende draak uit het verhaal en daarom met een hint van chili pepers en als laatste het bier van een Orc, Bolg Belgian Tripel wat voor zich spreekt.

Of het qua bier heel erg is dat het Nederland niet bereikt moet natuurlijk nog blijken, leuke hebbedingetjes blijven het wel.

 

 

 

 

Comments

comments

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *