Recensie: Kloeke Blonde – Struise Brouwers

Een flesje bier van de Struise Brouwers.

de-struise-brouwersBegin dit jaar heb ik een weekje door België gereisd. In die week heb ik mooie bieren leren kennen en mooie locaties bezocht. Mijn eindpunt was Brugge. In Brugge kun je zeker vele bieren kopen. Maar er is één kleine biershop waar je ook het bier van de Struise Brouwers kunt kopen. Het is even zoeken maar als je eenmaal binnen bent begint het moment dat je een keuze moet maken. Ik had helaas niet zoveel bagageruimte om van alles 1 flesje mee te nemen dus heb er willekeurig wat bij gepakt. En een van die flesjes was een Kloeke Blonde.

Als ik het internet moet geloven is het bier vernoemd naar een van de vrouwen van de brouwers. Wie zijn de Struise Brouwers nou eigenlijk? Het zijn een aantal brouwers die al sinds 2001 bier brouwen. In 2008 zijn ze uitgeroepen tot beste brouwers van de wereld volgens de site Ratebeer.com. En sinds 2009 is het ook mogelijk om hun bieren te proeven. En hiervoor ga je naar ’t Oude Schooltje wat ligt in Oostvleteren (België). En dat is inderdaad om de hoek bij Westvleteren.

Maar even terug komen op het bier dat deze brouwers hebben gebrouwen. Een blond biertje met 6% en met hoge gisting. Het etiket draagt groot de naam Kloeke Blonde.

Tijdens het inschenken zie ik een mooi goudkleurig bier verschijnen in mijn glas met een kraak helder witte schuimkop. Er komt een geur uit het flesje die ik niet één-twee-drie kan plaatsen.
Het is een licht troebel biertje wat mooi staat en waarvan het schuim langzaam aan wat inzakt.

Na een overpeinzing wat de geur nou komt zijn schiet het me opeens te binnen. Ik vind dat het een cider-achtige geur is. Lekker fris zo’n biertje op een van de laatste mooie dagen van dit jaar. Bij de eerste slok proef ik ook het fruitige terug. Maar ook een nootachtige droge smaak komt naar voren en dit wordt afgerond door een mooier scherpe afdronk die ook snel weer verdwijnt.

Deze Kloeke Blonde is zeker een goed geslaagd biertje dat weer eens wat anders is dan de wat bekendere Belgische blonde bieren.

Brouwerij: De Struise Brouwers
Soort: Belgische blond
Alcoholpercentage: 6 procent
Bitterheid: 24 EBU
Ingrediënten: Water, Gerstemout, gist, hop, zoete sinaasappelschil en tijm

 

Volg Anna op Untappd:
Anna op Untappd
 

Comments

comments

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *