Recensie: Lord Nelson – LOC Brewery

image-4604359Als Tilburger zijnde, werd ik extra enthousiast toen ik hoorde dat er in Tilburg eindelijk een serieuze brouwerij zou worden gevestigd. Natuurlijk bestaan er al enkele brouwerijen in Tilburg maar dit zijn huurbrouwers en laten hun bieren elders brouwen.

Spoorwegen

Op het oude NS terrein achter het Centraal Station is er een geheel nieuw gebied vrijgekomen waar jonge ondernemers de ruimte krijgen om iets moois te ontwikkelen. Zo ontstond er afgelopen oktober plots, LOC Brewery. Een heuse brouwerij gevestigd in een van de oude fabriekshallen van de spoorwegen. Opgezet door vier bierliefhebbers:  Roy Maas, Erwin Schellekens, Daniel Tano en Paul Cools.

Vanaf eind november, toen de brouwerij was ingericht werd het eerste bier officieel gebrouwen. De Lord Nelson was een feit.

Lord Nelson

Lord Nelson, het eerste bier van LOC Brewery is een IPA dat gebrouwen is met tarwemout en gedryhopped met Citra en Nelson Sauvin. Deze tweede batch die ik nu proef is in alcohol iets ‘gedowngrade’ naar een alcoholpercentage van 5,5% (wat relatief laag is voor een IPA). Wat gelijk opvalt is de hoppige bitterheid die duidelijk terugkomt in de aroma. De Citra is hier duidelijk aanwezig. Wat je ruikt zijn mandarijnen, citrus, beetje grapefruit en lychees. Dit komt ook terug in de smaak, het bier is opvallend mooi en rond. Hij heeft een diep oranje kleur en de fruitigheid van de hop komt geweldig tot zijn recht in het bier. Overduidelijk dat deze knijter vers is!

Mijn flesje bevatte wel wat gist residu wat voor iets teveel schuim en koolzuur opleverde. Ach een beetje fine tunen kan nooit kwaad. Zeker niet voor een brouwerij die zo kort pas bezig is.

Conclusie

De Lord Nelson kan zich overduidelijk meten met de IPA toppers van Nederland zoals de Vuur & Vlam, IPA van ’t IJ en de Jopen Mooie Nel. Laat die Nederlandse zomer maar komen, hier in Tilburg zitten we gebakken met een heerlijk zomerse IPA!

B7Q0bn3CYAAJqV7

8

Geur

7.7/10

Smaak

8.5/10

Mondgevoel

8.0/10

Finish

7.7/10

Pros

  • Mooi fruitigheid
  • Licht in alcohol
  • Erg smaakvol

Cons

  • Iets teveel nagisting
  • Helaas maar 1 flesje

Comments

comments

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *