Recensie: De Molen Blikken & Blozen

1420501_10151988987103750_1181294277_a

Zeg je Brouwerij de Molen dan denkt men al snel aan een gigantische lading fantastische Imperial Stouts. Als Stoutliefhebber eerste klas zal ik daar uiteraard geen bezwaar voor aantekenen maar gelukkig brouwt De Molen jaarlijks nog talloze bieren die ook ontzettend de moeite waard zijn. Deze Saison behoort ook zeker tot die bieren.

Aroma en Smaak

Uit mijn flesje vloeit een troebel oranje bier met een gebroken witte schuimkraag. Mijn neus wordt vervolgens overmand door geuren van tropisch fruit, citrusvruchten en abrikozen. Vergezeld door mout, caramel, kruidige gist en een flinke dosis hop kan ik niet wachten om ook mijn tong mee te laten genieten op dit feestje.

Daar bij het aroma de frisheid van de vruchten zeer dominant aanwezig was verrast de zoete afdronk mij. Het fruitige is zeker aanwezig maar de caramelmout en gist domineren. Daarna doet de hop zijn intrede en dat maakt het 8.5% presentje prima af. Het lange staartje bouwt langzaam op naar een droog en bitter einde. Tevredenheid blijft over.

Conclusie

Er is zeker nog ruimte om dit bier te perfectioneren maar al met al is dit weer een prima brouwsel van Menno en de mannen. Waar De Molen dit een Strong/Imperial Saison noemt zou ik dit echter eerder een mix tussen een DIPA, Barleywine en Saison noemen. Een mooie cocktail van herkenbare smaken die voortkomen uit verschillende stijlen. Weer een uitstekend voorbeeld hoe De Molen de grenzen van verschillende stijlen bier blijft opzoeken en ik hoop dan ook dat zij het woord experimenteren de komende jaren wederom een grote rol toebedelen in hun brouwproces.

Verkrijgbaarheid

Op het moment van schrijven hoef je als liefhebber niet echt heel veel moeite te doen om de Blikken & Blozen in huis te halen. Gewoon te bestellen bij de webshop van De Molen en met een beetje geluk kun je er ook in goede bierspeciaalzaak tegenaan lopen. Vraag er anders eens naar…het is het de moeite waard!

Dit is een bijdrage van gastauteur: Roman Pietruszka

brouwerij-de-molen

Comments

comments

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *