De Koninck wil interactief biermuseum starten

koninckDuvel Moortgat, die tegenwoordig de eigenaar is van De Koninck, is van plan een biermuseum te starten bij de Brouwerij De Koninck.

Door de aanhoudende vraag voor bedrijfsbezoeken en rondleidingen ontstond het idee om op de plek van de Antwerpse brouwerij een interactief biermuseum te beginnen. In dit museum moeten bezoekers bekend raken met het gehele brouwproces door middel van een rondleiding. Maar ook zullen er voor geïnteresseerden doe opdrachten te vervullen zijn en natuurlijk zal er bier geproefd kunnen worden.

Het museum zal niet enkel en alleen over de brouwerij en de bieren van De Koninck gaan, een derde van het museum zal gewijd worden aan de stad Antwerpen. Het plan is om er niet alleen een toeristische trekpleister van te maken maar ook een ontmoetingscentrum die ook van waarde zal zijn voor de inwoners van Antwerpen zelf. Zo is men in gesprek met een aantal handelaren om er voor te zorgen dat er ook een bakker, koffiezaak en chocolatier zich zullen vestigen. Dit jaar jaar opent er al een eetcafé.

De Vlaamse overheid zal het project steunen met een kleine 800.000 euro. Het museum moet eind 2014 klaar zijn.

Comments

comments

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *