Recensie: Oktoberfest Märzen – Hacker Pschorr

hackerpschorroktoberfesWe starten onze oktoberfest proeverij met de Oktoberfest Märzen van Hacker Pschorr, één van de bieren van de zes brouwerijen die mogen schenken tijdens het Oktoberfest in München (klik hier voor meer over Oktoberfest). Deze Märzen komt in een beugelfles van een halve liter en schenkt een licht amberkleurig helder bier met een alcohol percentage van 5,8. Na het uitschenken ontstaat er een mooie volle schuimkraag met een zeer licht bruine bijna witte kleur. Jammer genoeg is lang voordat je het glas leeg hebt het schuim echter bijna geheel verdwenen, ik ben benieuwd hoe dat met de tap versie van een halve liter gaat.

Dit feestelijke bier ruikt niet bijzonder aantrekkelijk, de geur van nat karton voert de overtoom al valt er ook wat karamel te onderscheiden.

Met een lager dat normaal per liter geschonken wordt en dus goed doordrinkbaar moet zijn is het niet verwonderlijk dat de smaak niet super sterk of uitgesproken is. Maar toch is het best een robuust bier met z’n licht zoete geroosterde mout smaak. Ook een broodsmaak is duidelijk te onderscheiden. Toch blijft het vooral een verfrissende lager. Pas tijdens de verrassend droge nootachtige afdronk valt een bittertje te ontdekken.

Dit eerste oktoberfestbier valt me niet tegen, natuurlijk is het geen super spannend of complex bier maar dat verwacht je er dan ook niet van. Ik zie mezelf hiervan best een paar van die idioot grote glazen achterover werken, natuurlijk vergezeld van een braadworst met zuurkool.

Comments

comments

One thought on “Recensie: Oktoberfest Märzen – Hacker Pschorr”

  1. Pingback: Recensie: Oktoberfestbier - Löwenbräu - BierNetwerk
  2. Trackback: Recensie: Oktoberfestbier - Löwenbräu - BierNetwerk

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *