Recensie: Störtebeker Bernstein Weizen

IMG_2285Al gaat de geschiedenis van de brouwerij terug tot 1827 en heeft de brouwerij de oorlog en de moeilijke DDR tijd weten te overleven, stamt de richting die de brouwerij tegenwoordig bevaart pas uit 2010. De naam Störtebeker Braumanufaktur is zelfs pas in 2011 aangenomen. En die naam die is te herleiden naar Klaus Störtebeker, een Duitse piraat (die mogelijk in het Groningse Termunten is geboren). Deze piraat zou zijn bijnaam te danken hebben aan het feit dat hij een beker bier in een teug kon leegdrinken.

De brouwerij zet dan ook vol in op het maritieme thema op zijn mooie etiketten en (namaak) houten bierkisten. Naast de gebruikelijke stijlen die Duitse brouwerijen vaak voeren zoals Pilsener, Stark-bier, Schwarz- en Kellerbier hebben ze ook wat minder gangbare stijlen als de Atlantik-Ale, Roggen Weizen en Hanse Porter.

En natuurlijk hebben ze een Hefeweizen, de Bernstein Weizen. Zoals de naam al aangeeft heeft het bier een amberkleur met een mooie grote witte schuimkraag die het lang volhoudt. De voor deze stijl typische tarwe en banaan aroma is duidelijk aanwezig maar er valt ook wat vanille te ontdekken. Deze weizen heeft aardig wat koolzuur en is licht troebel. In de smaak komen banaan en vanille terug aangevuld met brood, karamel en citrus. De nasmaak is licht bitter.

Störtebeker Bernstein Weizen heeft een alcoholpercentage van 5,3% en er worden twee soorten hop gebruikt, Perle en Magnum. Een heerlijk verfrissend hefeweizen bier die liefhebbers van deze stijl zeker eens moeten proberen.

Wat vind jij? Als jij dit bier ook gedronken hebt laat dan een waardering achter door op de ster van jouw cijfer te klikken. Of post een eigen recensie door middel van een reactie.

Comments

comments

One thought on “Recensie: Störtebeker Bernstein Weizen”

  1. Pingback: Störtebeker komt met Whisky Bier - BierNetwerk
  2. Trackback: Störtebeker komt met Whisky Bier - BierNetwerk

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *