Recept: Tomatensoep met een Duvels vleugje
Van kinds af aan ben ik al dol op tomatensoep. Chinese tomatensoep, Italiaanse tomatensoep, tomatensoep met ballen. Maar soep met Duvel heb ik nog nooit gegeten. Op een vrije middag ben ik de keuken ingedoken om een tomatensoep met Duvel te maken. Hieronder het recept.
Ingrediënten:
- Zes grote tomaten
- Rode ui
- Liter bouillon
- Peterselie
- Maïzena
- Peper, zout
- Room
- En natuurlijk een flesje Duvel
Keukenmaterialen:
- Grote hapjespan
- Grote soeppan
- Snijplank en mes
- Zeef
- Keukenmachine/Blender
- Flessenopener
Recept:
De grote hapjespan mag op het vuur met hier wat margarine in. In de tussentijd snijd je de rode ui in grove stukken. Fruit dit aan in de pan.
Hetzelfde doe je met de tomaten, snijd ze niet al te klein. Als je alles gesneden heb mag dit bij de ui erbij. Laat dit in zijn geheel een 3 minuten op het vuur pruttelen. Doe de Duvel erbij om het af te blussen. Maak in de tussentijd de bouillon klaar in de soeppan.
Haal de pan van het vuur en giet er een kleine hoeveelheid van de bouillon bij in. 100ml is voldoende. Doe dit in de blender of in je keukenmachine zodat er een gladde soep overblijft.
Deze gladde soep mag in de hapjespan aan de kook gebracht worden. Eenmaal aan de kook de pan even van het vuur halen. Voeg nu maïzena toe om de soep te binden. Hiervoor kun je ook bloem gebruiken. Let op dat er geen klontjes ontstaan!
Zeef het tomatenmengsel voordat dit bij de bouillon erin gaat. Breng dit weer aan de kook. Afhankelijk van hoe dik of dun je de soep wilt kun je na het koken het vuur laag draaien en nog 3 minuten zachtjes laten doorkoken.
De soep kan nu op smaak gebracht worden met zout en peper. Voeg voor je het serveert nog wat peterselie en room toe.
Eet smakelijk!