Verslag: Horeca Expo 2014 te Gent België

Dit jaar was ik op de Horeca Expo in Gent, een walhalla voor de branche. Alles voor de horeca is er wel te vinden. Maar waar ik vooral voor ging waren toch wel de twee hallen “Caféworld en Nightlife”. Hierin verzameld de mooiste brouwerijen en bieren die België rijk is.

Meteen op de eerste hoek werd ik verblijd met de stand van Westmalle. Als Trappist-liefhebber word je dan meteen blij. Zij hadden ook een mooi hoekje ingeruimd voor de Zundert Trappist. En deze werd ook volop aangeboden om te proeven. Later bleek dat ook de La Trappe en Chimay aanwezig waren en een mooi plaatsje hadden voor de trots uit Zundert.

Chalet van La CHouffe op Horeca Expo 2014

Tegenover Westmalle was de stand van St. Bernardus. Dan kun je het niet laten, dan moet je daar iets keuren. Gelukkig overal kleine proefglaasjes zodat je het einde van de beurs kunt halen. Al zou ik mezelf hier met gemak twee dagen kunnen vermaken. Vervolgens even naar de stand van Malheur. Het Franse woord voor ongeluk geld niet voor deze brouwers. Zij hebben met de Malheur 12 dit jaar in de World Beer Awards de eerste prijs behaald in de categorie Best Dark Beer. Op deze beurs kun je daar niet aan voorbij gaan.

Troubadour MagmaMalheur heeft goede buren op deze beurs. Namelijk brouwerij ’t Anker. Bekend van de Carolus bieren, de Maneblusser, de Boscoli  en de Lucifer. De Gouden Carolus Triple is hier de prijzenpakker. Die heeft in 2012 de titel “World’s Best Belgian-Style Tripel” behaald. Ook die moest dus even gekeurd worden. Wat deze brouwers van brouwerij ’t Anker sinds gisteren ook kunnen bieden is de Gouden Carolus Single Malt whisky. Dat ze daarvoor het moutbeslag van het Carolus Triple bier gebruiken klinkt bijna als vanzelfsprekend.

Na nog een proefglaasje van de Blauwe Cuvée van de Keizer toog ik verder naar brouwerij Dilewyns. Vader Vincent en zijn twee dochters bemannen de stand en brengen ons de Vicaris quinto 5%, Tripel 8,5%, Generaal 8,5% en de Winter 10%. We zijn hier met z’n vieren en kunnen bij elkaar proeven. De volgende stand is van de welbekende roze olifant van Delirium Tremens. Hier te druk voor ons maar de naaste buur heeft de Averbode. Prachtig blond. En over een beste blonde gesproken, het volgende bier dat ik proef is de Tongerlo Blond. Deze als beste bier ter wereld heeft hier vele fans. Het is er druk en heel gezellig, al kan dat laatste natuurlijk ook komen door de reeds geproefde lekkernijen.

Hierna schuif ik even aan bij de mannen van Brouwerij The Musketeers. Stefaan heeft ons even mee genomen in de wereld van de Troubadour-bieren. Begonnen met de Magma. Deze amberkleurige is heerlijk fris en fruitig maar toch 9%. Hij beviel mij geweldig goed. Hierna de Troubadour Obscura. Een milde donkere stout van 8,2%. En als afsluiting van mijn beursproeverij de bijna zwarte Imperial Stout. 9%, stevige schuimkraag en lekker sterke smaken. Het was genieten. Ik wil eigenlijk nog eens gaan. Al dat lekkers bij elkaar.

Comments

comments

2 thoughts on “Verslag: Horeca Expo 2014 te Gent België”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *