St. Bernardus presenteert Oak Aged-variant van Abt 12

St. Bernardus Abt 12 Oak AgedHet Belgische St. Bernardus komt met een houtgerijpte variant van hun quadrupel, de St. Bernardus Abt 12 Oak Aged. Stiekem hadden we ‘em al gespot op de Horeca Expo in Gent, maar nu heeft de brouwer het nieuws officieel naar buiten gebracht via hun Facebookpagina.

De brouwer heeft het basisbier zes maanden later rijpen op Calvados-vaten, een op cognac lijkende drank gemaakt van appelcider. Het alcoholpercentage bedraagt 11 procent, een procentpunt meer dan het het origineel. Op de afbeelding is het bier in 75cl-fles te zien, het is onduidelijk of het ook in kleinere varianten op de markt verschijnt.

St. Bernardus Abt 12 is het paradepaardje van de abdij. Het bier wordt al sinds 1946 gebouwen en wordt door bierliefhebbers wereldwijd hoog aangeschreven.

Volg Raymond op Untappd:
Raymond op Untappd

Comments

comments

2 thoughts on “St. Bernardus presenteert Oak Aged-variant van Abt 12”

 1. ronnie says:

  Ik heb nog een collectie van 3 kratten verschillende bierflesjes. Sommige nog vol. Sommige leeg. En daarbij nog 2 dozen met orginele glazen. Ik wil er een liefhebber blij mee maken.

  Jullie hebben mijn emailadres. Ik kan foto’s sturen maar die staan ook op marktplaats. Zoek op biercollectie of op mijn naam en email.

  Ik hoop dat iemand bij jullie interesse heeft maar ik kan niet anders reageren da zo. Ik heb geen account geen twitter of facebook. Graag mijn mailadres gebruiken.

  Mvg
  Ronnie

  1. Nils Masselink says:

   Plaats even een linkje Ronnie. Dat is makkelijker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *