Verslag: Opening Uiltje Bar

Uiltje_Bar_4

Haarlem is een goede stad voor de bierliefhebber. Naast de Jopenkerk is ook slijter Melgers beslist een bezoek waard. Op 21 februari heeft de stad er nog een trekpleister bij gekregen: Uiltje Bar. Wij waren bij de opening aanwezig en namen alvast de proef op de som.

Brouwerij Het Uiltje

Uiltje Bar is het thuishonk van brouwerij het Uiltje. Eigenaar en brouwer Robbert Uyleman timmert nog niet zo lang aan de weg, maar heeft in die korte tijd onder bierliefhebbers al flink naam voor zichzelf gemaakt.

Het assortiment van het Uiltje is de afgelopen tijd behoorlijk gegroeid. Alle bieren vallen onder de ‘nieuwe stroming’, denk daarbij aan zwaargehopte IPA’s en op whiskyvaten gerijpte Russian Imperial Stouts.

Eigen barUiltje_Bar_1

De volgende stap in het veroveren van de wereld is een eigen bar. Als locatie is logischerwijs gekozen voor de stad Haarlem, in de Zijlstraat om precies te zijn. In het pand naast de bar komt binnenkort ook nog een bottleshop, waar je terecht kunt voor de Uiltjes op de fles, maar ook voor bieren van andere brouwers.

Voor wie weleens in een Brewdog pub komt, is de Uiltje Bar een feest der herkenning. Dezelfde soort bakstenen muren, industriële hoge tafels met krukken, klembord met menukaart en houten plankjes met proefglaasjes. Dit is overigens geen kritiek, maar bedoeld als compliment. Het ziet er allemaal sfeervol uit. Een prima plek om te genieten van een biertje.

Dertig soorten

Maar goed, voor dat laatste zijn we natuurlijk gekomen. Met maar liefst dertig soorten bier op de tap zit dat wel goed. Daaronder bevinden zich een groot aantal bieren van het Uiltje, waaronder een huis IPA en Pale Ale die enkel in de bar verkrijgbaar zijn. Maar ook een groot aantal andere brouwers worden op de tap vertegenwoordigd, onder hen grote namen als Brewdog, De Molen, Mikkeller en To Øl.

Uiltje_Bar_2

De drukke opening was niet het ideale moment om rustig een aantal bieren te proberen. We hebben het bij drie verschillende Uiltjes gehouden; Full English Breakfast (IPA), Schreeuwuil (Double IPA) en Meneer de Uil Aultmore BA (Stout). Deze werden in een mooi subtiel glaasje voor ons getapt. De prijzen liggen rond de 4 euro, met een enkele uitschieter voor bijvoorbeeld een zware Mikkeller, die rond de 6 euro kostte. Vrij gemiddelde prijzen voor het betere bier in cafés.

Conclusie

Uiltje Bar is een mooie toevoeging in de nog steeds groeiende lijst van Nederlandse speciaal biercafés. Niet alleen voor liefhebbers van de Uiltjes, maar ook voor speciaal bierfanaten in het algemeen is er genoeg lekkers van de tap verkrijgbaar. We kunnen dan ook iedereen aanraden om eens naar Haarlem af te reizen en daar een uiltje te knappen.

Naam: Uiltje Bar
Adres: Zijlstraat 18, Haarlem
Openingstijden: Dinsdag – zondag: 14:00 – 00:00 uur,  vrijdag – zaterdag van 14:00 tot 02:00 uur.

Volg Steven op Untappd:
Steven op Untappd

Comments

comments

One thought on “Verslag: Opening Uiltje Bar”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *