Voorlopige bierlijst Kerstbierfestival Essen onthuld

20081212_dn_g1fjoe12fDe voorlopige bierlijst voor het Kerstbierfestival in het Belgische Essen (nabij Roosendaal) is bekend gemaakt. Nieuwkomers zijn onder meer enkele op vat gerijpte bieren van Pirlot in Zandhoven en huisbrouwerij Het Nest. Ook Hof Ten Dormael (Tildonk) en het Pakhuis (Antwerpen) brengen iets nieuws mee.

Ook Struise is vertegenwoordigd met Tsjeeses (winnaar Beste Kerstbier in 2006). De Dolle Brouwers nemen hun vijfvoudige winnaar Stille Nacht opnieuw mee, alsook de Stille Nacht Reserva (in 2010 gebrouwen, twee jaar rijping op bordeauxvaten). Struise en Dolle deelden in 2011 nog de gouden medaille voor respectievelijk Special Kay en Stille Nacht. Verdere opvallende aanwezigen zijn de Nederlanders van SNAB met hun IJsbok en IJsbok op Hout, en de Keulense huissteker Uli (h.ertie) met zijn Oude Wintergeuze La Luna.

Bieren kosten één, twee of drie muntjes. Er is een pendeldienst per bus ingelegd van het station van Essen naar de locatie. Meer info via: http://www.kerstbierfestival.be

De voorlopige bierlijst is hier te vinden:
http://www.kerstbierfestival.be/lijst.htm

Dit is een bijdrage van gastauteur Dennis Vansant

Comments

comments

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *