Vrouw gedagvaard wegens internetverkoop Heady Topper

s-WOMAN-JAILED-VEGETABLE-GARDEN-large300

Een 28-jarige vrouw uit Burlington in de Amerikaanse staat Vermont is gedagvaard door de lokale Department of Liquor Control omdat ze blikjes Heady Topper verkocht via zoekertjessite Craigslist. De double IPA, die momenteel op BeerAdvocate de ranglijst met de beste bieren ter wereld aanvoert (29ste plaats op RateBeer), wordt geproduceerd door brouwerij The Alchemist en is bijzonder gegeerd bij liefhebbers overal ter wereld.

Stephanie H. kreeg haar dagvaarding in de bus nadat ze 120 blikjes (vijf kratten van 24) had verkocht aan undercover agenten van de narcoticapolitie. Het zoekertje bracht 825 dollar (605 euro) op. De vrouw wordt op 30 december gehoord in de rechtszaal en wordt beschuldigd van het verkopen van alcohol zonder vergunning.

HEADY-TOPPER-FINAL-2Heady Topper is het enige bier dat nog bij The Alchemist wordt gemaakt. Aanvankelijk bestond het bedrijf uit een brouwerijgedeelte en een aangrenzend café, maar de brewpub werd verwoest door orkaan Irene in augustus 2011. De productiefaciliteit bleef echter verder bestaan. Het bier is tot op heden enkel in de brouwerij te koop en wordt nergens geadverteerd. In dat opzicht is het dus een Amerikaans equivalent van Westvleteren. Brouwmeester John Kimmich staat bekend als een excentrisch genie. Zijn ongewone keuze om het bier op blik af te vullen en de expliciete vraag om het ook uit het blikje te drinken, maakte Heady Topper algauw tot cultfenomeen.

Stephanie dacht dus ongetwijfeld dat ze een makkelijke winst had opgestreken, al zullen de gevolgen ongetwijfeld een stuk duurder uitdraaien.

Dit artikel is een bijdrage van gastauteur: Dennis Vansant

Comments

comments

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *