Walhalla Craft Beer lanceert nieuwe serie bieren: ‘Daemons’

Speciaal voor de liefhebbers van donkere zware bieren lanceert de Amsterdamse brouwerij Walhalla een nieuwe serie: Daemons. Eenmalige brouwsels met een oplage van slechts 2.000 flessen en enkele fusten.

Komende week verschijnt Daemon #1 Black Double IPA Simcoe; een pikzwart bier van 9,0% gebrouwen met geroosterde mout en drie soorten hop. Tijdens de lagering is het bier ‘gedryhopt’ met de Amerikaanse hopsoort Simcoe, die aroma’s van tropisch fruit en dennenaalden toevoegt. In december zal Daemon #2 uitkomen: een Imperial Stout gebrouwen met boven turf gerookte gerst.

Gods & Demons

Het vaste assortiment van Walhalla bestaat uit bieren die vernoemd zijn naar goden van over de hele wereld, bijvoorbeeld Loki Golden IPA en Osiris Farmhouse Ale. Daemons zijn juist de vijanden van de goden; legendarische monsters en mythische demonen. Zo heeft illustrator Vincent Sapthu voor het label van Daemon #1 de duivelse Mephistopheles getekend en zal #2 Medusa tonen.

Daemon #1 is vanaf eind oktober beperkt verkrijgbaar bij gespecialiseerde slijterijen door heel Nederland en enkele café’s zoals Proeflokaal Arendsnest en Bierproeflokaal In De Wildeman. Walhalla zal elk jaar 3 of 4 nieuwe Daemons brouwen, vooral in de herfst en winter.

screen-shot-2016-10-23-at-15-49-50

Comments

comments

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *