Abdij de Koningshoeven brouwt Geniet & Geef 2014-bier

La_Trappe2

Abdij de Koningshoeven uit Berkel-Enschot brouwt het Geniet & Geef 2014-bier. De opbrengst van dit jaarlijks terugkerend evenement gaat naar stichting KiKa. Het bier is vanaf 4 september verkrijgbaar bij de 160 deelnemende cafés.

Elk jaar vraagt de organisatie van Geniet & Geef een brouwerij een uniek nieuw bier te brouwen. Ze maken hiervan 76 hectoliter, gelijk aan het percentage kinderen dat de ziekte momenteel overleeft.

Koningshoeven

Abdij de Koningshoeven, bekend van La Trappe, kiest voor een blond bier met een alcoholpercentage van 6 procent. Het brouwsel krijgt een gematigde bitterheid en veel hoparoma. Als ingrediënten worden koriander en tarwemout genoemd.

Het bier is tijdelijk verkrijgbaar bij 160 cafés in Nederland. Op de website van Geef & Geniet vind je een lijst met de deelnemers. De opbrengst gaat na aftrek van kosten volledig naar stichting KiKa. Vorig jaar werd er ruim 57.000 euro opgehaald door de organisatie.

Lindeboom

De actie wordt dit jaar voor de derde keer gehouden. Vorige jaar had brouwerij Lindeboom de eer het bier te mogen brouwen. Zij kozen toen voor een speltbier.

 

 

 

Comments

comments

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *