Recensie: Saison Dupont Biologique

BioVoor het werk ben ik op zoek naar een mooi en goed biologisch bier. Toevallig zie ik de Saison Dupont staan in de dorpsslijterij en die heb ik geprobeerd. Wat mij al meteen opvalt is het vrolijke doch eenvoudige etiket. Er staat een mooi zomers zonnetje op met een vlinder en tarwe. Verder is het niet heel spectaculair. Wel staat er groots Biologique op, daar ging het voor mij om.

Kleur en Geur

Bij het uitschenken zie ik dat het bier een mooie frisse lichte kleur heeft. De kleur is echt mooi goudgelig. Ook de schuimkraag mag er zeker zijn, slinkt maar langzaam en is mooi wit. Het zomerse komt ook zeker terug in de geur. Ik ruik de frisheid van bloemen, maar ook graan en citrus.

bio2

Smaak

In het begin komt het mooie zoete van perzik boven, maar ook een beetje peper. Ook proef ik de tarwestroop die erbij de ingrediënten wordt vermeld. De afdronk is toch een stuk bitterder en droger. Toch is de verhouding in orde en mooi gebalanceerd. Het is niet een bier met een hele uitgesproken smaak, maar met de 5,5% en nagisting op de fles is dit een mooi mild ongefilterd biertje.

Andere leuke feitjes die ik nog tegen kwam is dat de Belgische brouwerij al sinds 1844 actief is. En dat deze brouwerij als een van de eerste met biologische bieren op de markt kwam. Hiervoor moet de brouwerij wel aan een aantal eisen voldoen en bovendien worden ze hier ook streng op gecontroleerd. Dit biologische bier is al sinds 1990 op de markt. Grappig detail, want laat dat nou net mijn geboortejaar zijn.

Brouwerij: Brasserie Dupont
Soort: Saison
Alcoholpercentage: 5,5 procent

[kkstarratings]

Volg Anna op Untappd:
Anna op Untappd

Comments

comments

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *