Bloggers Top-5: De lekkerste bieren van 2014 (Anna Menting)

Het jaar 2014 is alweer bijna voorbij en dus tijd voor een terugblik met een top 5! Wat gaat de tijd soms zo ontzettend snel. En wat kan je veel ontdekken in een jaar. Het jaar 2014 begon voor mij goed met een reisje naar België waar ik heb kunnen genieten van de bieren daar.

Maar naarmate ik meer en meer in de materie van het bier kom ontdek ik dat er steeds meer mogelijk is. Mijn wereld stopt nu niet bij een Blond, Dubbel of een Tripel. Er is veel meer dan dat: bieren met pepers en bieren op speciale vaten.

Op de verschillende bierfestivals weet ik soms van gekkigheid niet wat ik moet proberen. Dat maakt het juist ook weer spannend, mooi en leuk.
index

’t Smisje Calva Reserva – Brouwerij Smisje

Dit is zo’n mooi complex bier. Dit bier had ik voor 2 jaar geleden nog niet lekker gevonden. Het fijne van een steeds beter smaak krijgen.
En natuurlijk altijd leuk als iemand zo’n bier met je wilt delen.

 

 

 
index

Zuster Agatha Houtgerijpt – Muifelbrouwerij

Een heerlijk bier wat ik rustig op mijn gemak heb gedronken toen ABT bier van de maand was. Goed bier om te drinken met vrienden en daarna weer een heel stuk terug te moeten op de fiets naar huis. Zeker de moeite meer dan waard!

 

 

Mary – Brouwerij de Prael

Van dit bier heb ik ook een recensie geschreven. En zoals je kan lezen was de enige reden eigenlijk de naam van het bier om het te kopen. Wat fijn dat het dan nog ook een pareltje blijkt te zijn. En daar is ook stiekem mijn liefde voor Barley Wine mee begonnen.

 

 

 

Hobgoblin – Wychwood Brewery

Hoe ik hieraan kom weet ik niet precies meer. Hoogstwaarschijnlijk zelf een keer vanuit de winkel gehaald en ergens achterin mijn eigen kast neergezet. Het gekke is dat ik bij dit bier eigenlijk geen verwachting had. Misschien ook maar goed ook. Hierdoor heb ik erg genoten van dit bier.

Bijkomend voordeel was de grotere fles in plaats van het standaard bierpijpje.

 

 

 

 

 

 
index

Gouden Carolus Classic – Brouwerij het Anker

Tijdens mijn reis door België heb ik ook een aantal verschillende brouwerijen bezocht. Daarvan was het Anker in Mechelen er ook een van. Tijdens de rondleiding door dit oude gebouw heb ik veel gehoord over het proces rond bierbrouwen. Aan het einde van deze rondleiding kregen wij ook een aantal verschillende bieren om te proeven. De Classic was voor mij een goed biertje om het bezoek mee af te sluiten.

 

 

Best lastig eigenlijk zo’n lijstje samenstellen. Voor volgend jaar is mijn goede (bier)voornemen om nog meer verschillende stijlen te gaan ontdekken. En wellicht een keer een eigen eisbock maken. Dus tips zijn altijd welkom!

 

Volg Anna op Untappd:
Anna op Untappd

Comments

comments

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *