De keuzes van een café-eigenaar

Keuze speciaalbier

Het is niet gemakkelijk als je in deze tegenwoordige tijd een keuze moet maken voor de juiste bieren op je bierkaart. Hou je van licht, donker, zwaar, kruidig, zoet enzv. Je kunt je vrienden volgen op Untappd of Beerbuddy en nog meer van deze media. Vele mooi bieren passeren en worden vaak hoog gewaardeerd.  Ik ben al groot fan van de trappistenbieren en we hebben er negen verschillende op de kaart staan maar het is me nog niet gelukt de Spencer te scoren. De amerikaan komt maar mondjesmaat over de plas en dus is het moeilijk om dit aan onze gasten te kunnen aanbieden. Ik heb hem zelf nog niet geproefd dus kan over de smaak niets vertellen.

Brouwerij ’t Anker in Mechelen hebben de mooie Carolus bieren. De Classic, de Tripel, de Ambrio en de Hopsinjoor. Ook de Maneblusser, het stadsbier van Mechelen zelf staat op de kaart. En daarnaast, ieder jaar op de 24e februari, geboortedag van keizer Karel komt de “Cuvee van de Keizer” uit. We hebben de rode en de blauwe Cuvee. Dit tot grote tevredenheid van steeds meer liefhebbers. Onze gasten zijn op zoek naar pareltjes.

En dan zijn er de Leffe’s, Grimbergen, Duvel, Konink, Rosé, Krieken en fruitbieren. Ook nog de Witte La Trappe en de Hoegaarden en een bok op de tap.  Dan heb je al een leuke keuze voor een liefhebber. Maar wat moet je nu nog toevoegen. De Karmeliet Tripel? Een geweldig lekker blond 3 granenbier uit Dendermond. Zou mogen van mij. Maar ja, dat is er nog maar één. Of de bieren van microbrouwerij Urthel. De Samaranth, de Saisonniére en de Hop-it. Alle drie heerlijke bieren.

't Pannehuske bij avondEigenlijk zit ik met een luxeprobleem. Er is zoveel lekkers om van te genieten. Ik wil de mooiste bieren op de kaart. Ik wil bierliefhebbers pleasen.
Wie gaat mij vertellen wat wijs is. Wie weet mij te overtuigen wat er op onze bierkaart moet. Ik ben benieuwd.

Wil Nouws is eigenaar van Herberg ’t Pannehûske in Zundert. Jawel, waar de “Zundert Trappist” vandaan komt.
Naast biercafé ook restaurant en populaire fietsrustplek in de bossen van landgoed Wallesteijn.

 

 

Comments

comments

3 thoughts on “De keuzes van een café-eigenaar”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *