Grand Hotel Karel V komt met een Culinair Bierarrangement

De%20chefs%20en%20sommelier%20Johan%20KragtwijkVanaf februari lanceert Grand Hotel Karel V het Bourgondisch Bierarrangement. Fijnproevers worden in het Grand Restaurant getrakteerd op een gastronomisch vijfgangendiner in combinatie met bijpassende regionale bieren, waarvan het KV bier ontwikkeld is door chef’s Vito Reekers en Jasper Gronert. Een verrassende combinatie, die je vaak niet op de gemiddelde menukaart van een gerenommeerd restaurant ziet staan.

Wat voor Reekers en Gronert begon als pure hobby, is inmiddels uitgegroeid tot een speciaalbier van formaat. Na verschillende brouwsels te hebben getest, werd uiteindelijk gekozen voor de ‘India Pale Ale’, een amberkleurig biertje met extra hop en bergamot als karakteristiek bestandsdeel. Het bier krijgt hierdoor een frisse ondertoon, ondersteund door het aroma van de hop. Naast dit bier staan ook andere regionale bieren op het menu. Twee ervan zijn door brouwerij Maximus gebrouwen, twee bieren zijn geproduceerd door brouwerij de Rooie Dop uit Utrecht en een is van de hand van brouwerij de Molen uit Bodegraven.

Sfeerfoto%20KV%20bier

De bier line-up zal bestaan uit:

KV Bier – Grand hotel Karel V Utrecht

Saison 5 – Brouwerij Maximus

Pandora –  Brouwerij Maximus

Double Oatmeal stout –  Microbrouwerij Rooie Dop

Braggot Brett –  Brouwerij de Molen

 

Dat bier goed te combineren is met culinaire hoogstandjes komt volgens de heren door de eindeloze combinaties en mogelijkheden die er zijn in het brouwproces. Bij bier mag je specerijen toevoegen, kun je variëren met suikers en soorten hop en experimenteren met verschillende graansoorten. In tegenstelling tot wijn, waar er bij het productieproces allerlei restricties gelden. En dat biedt mogelijkheden tot spannende bier/spijs-variaties. “Bij het KV bier past bijvoorbeeld een gerecht met octopus, knolselderij, kafirlimoen en miso. Het is een gerecht met voldoende body en frisheid om te kunnen combineren met ons biertje”, aldus chef Vito Reekers.

Het Bourgondisch Bierarrangement is te boeken vanaf februari en bevat een exclusief vijfgangen-bier/spijs-menu in Grand Restaurant Karel V, een overnachting in een standaard kamer, gebruik van alle wellness-faciliteiten en uitgebreid ontbijt in het Grand Restaurant. De kosten bedragen vanaf 173 euro per persoon. Het is en blijft een vijfsterrenhotel natuurlijk.

Comments

comments

One thought on “Grand Hotel Karel V komt met een Culinair Bierarrangement”

  1. Pingback: Recensie: Karel V Bier - BierNetwerk - voor de bierliefhebber
  2. Trackback: Recensie: Karel V Bier - BierNetwerk - voor de bierliefhebber

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *