Brouwerij Het Uiltje komt met veel nieuwe bieren

Het zijn bezige mannen daar bij Brouwerij Het Uiltje, hun catalogus loog er al niet om en gisteren maakte ze bekend dat er nog even 7 nieuwe bieren bijkomen. Sommigen hiervan waren de afgelopen weken al beschikbaar en de rest gaan deze week het land in.

uiltje-mindyourstepMind your step – Imperial Stout

Een imperial stout met maar liefst 14,5% alcohol. De brouwerij had al een aantal stouts op haar programma staan en dus is dit ook geen standaard stoutje geworden. Gebrouwen met jeneverbessen, cranberries, verse koffiebonen en behoorlijk wat geroosterde mouten. Vervolgens nog gedryhopped met Columbus en Challenger hop en gelagerd op eikenhout snippers. Dat moet wel een complexe smaakbeleving worden.

uiltje - dikkelul 3 bier

Dikke lul 3 bier – Pale Ale

Een extra hoppig pale ale oftewel een IPA-achtige met 5,6% alcohol. IPA of niet, de brouwerij belooft een goed bitter bier. Het Uiltje geeft zijn bieren vaak leuke namen mee maar het kan niet altijd raak zijn.

uiltje - flaming ass-owlFlaming ass-owl – Imperial smoked pepper porter

Aan het begin van dit jaar kwamen ze al met de Pepperspray, een porter gebrouwen met een super hete peper. De reacties waren nogal uiteenlopend maar het heeft ze niet weerhouden het nog eens over te doen met de Trinidad scorpion peper. Met zo’n naam vrees je gelijk het ergste, maar ze hebben zich dit keer wat ingehouden en beloven een smoked porter (9,7%) met een subtiele warmte in plaats van één waar je mond van in de brand lijkt te staan. 

uiltje - smoking pilsSmoking pils – Rauch Pils

En nog een bier met een rokerig randje. Dit keer geen stout of porter maar een pils! Wel een flink gehopte en met een alleraardigst design op het etiket. Het pils heeft een acoholpercentage van 5,5%

uiltje - meneer de uil serie 2Meneer de uil serie #2 – Scotch barrel aged imperial stout

Last but not least: de 2e serie van de op vaten gerijpte imperial stouts van Het Uiltje! Dit keer werden er Schotse whiskyvaten gebruikt om de imperial stout van 11,5% nog lekkerder te maken. Voor serie #2 gebruikte ze vaten van Bowmore, Isle of Arran en Mortlach. Later deze maand komen er nog twee versies bij die op verschillende vaten grijpt zijn. En ook serie #3 en #4 liggen al te rijpen of gaan er binnenkort in.

Comments

comments

3 thoughts on “Brouwerij Het Uiltje komt met veel nieuwe bieren”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *