Recensie: 2Late – Brewfist

Brewfist_2Late

Italië is wereldberoemd door twee soorten drank; koffie en wijn. Bier is er wel, maar niet van het kaliber waar je een bierliefhebber blij mee maakt. Maar sinds een paar jaar beschikt Italië over een echte speciaalbier-brouwerij, Brewfist. Kan hun Double IPA zich al gelijk meten met die twee fantastische Italiaanse dranken?

Brewfist werd in 2010 opgericht door drie Italiaanse bierliefhebbers. De brouwerij is gevestigd in Codogno, een klein stadje ten zuidoosten van Milaan. Al hun bieren vallen in de populaire categorie ‘nieuwe stroming’.

Engels

Voor een vrij jonge relatief ‘onbekende’ brouwerij hebben ze al een behoorlijk assortiment opgebouwd. Naast een aantal IPA’s brouwen ze stout, saison en pale ale. Verwacht geen authentieke Italiaanse namen bij hun brouwsels. Net als de naam van de brouwerij mikken ze op internationaal succes. De bieren luisteren naar namen als Spaceman, Fear, Bionic en Green Petrol. Allemaal niet erg spannend dus, maar het gaat natuurlijk om de inhoud van het flesje.

2Late

Voor deze recensie hebben we hun Double IPA gekozen, met de bijzondere naam 2Late. Het etiket heeft een mooie glanzende laag, maar oogt wel wat rommelig. Het bevat een tekening van iemand die te laat is voor de boot en een grote klok, ‘too late’ dus. Verder bevat het hun cirkelvormige logo met in het midden een grote vuist.

Aparte associatie

De vorm en de positie van het logo op het etiket, deed ons denken aan bier dat we niet graag drinken. Het heeft van een afstand namelijk wel wat weg van het Euroshopper logo, alleen is de winkelwagen ingeruild voor een vuist. Ook de positie op het etiket komt overeen met het bier van dit budgetmerk. Stom toeval waarschijnlijk.

Uiterlijk en geur

Zoals vele Double IPA’s heeft de 2Late een amberkleurig tot roodbruine kleur. Het schuim is crèmekleurig en verdween al snel van het bier. De geur is wat je bij dit soort bieren mag verwachten, veel hop. Het bier ruikt naar dennennaalden, bloemen en karamel. Ook valt er wat citrusfruit te ontdekken.

Smaak

Ook de smaak is er één uit het boekje. Het bier is mooi in balans. Eerst proef je vooral de verschillende hopsoorten, waarbij vooral grapefruit en dennen de boventoon voeren. De afdronk heeft een karamelachtige bitterheid. Het vrij hoge alcoholpercentage is mooi bedekt.

Conclusie

We kunnen niet anders zeggen; Brewfist is een brouwer om in de gaten te houden. We typeren Italië nog niet gelijk als een speciaalbierland, maar de eerste goede stap is gezet. We zijn erg benieuwd naar de andere bieren uit het assortiment van Brewfist.

Brouwerij: Brewfist
Soort: Imperial/Double IPA
Alcoholpercentage: 9,5 procent
Bitterheid: 90 EBU
Ingrediënten: Water, mout, gist, hop (Chinook, Columbus, centennial, galaxy, Nelson Sauvin)

Volg Steven op Untappd:
Steven op Untappd

Comments

comments

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *