White Pony krijgt twee nieuwe bieren in najaar

whiteponyBAlineup

De Italiaanse zigeunerbrouwerij White Pony lanceert dit najaar twee nieuwe bieren. Dat maakt het bedrijf bekend op zijn facebookpagina. Roberto Orano uit Padua maakt zijn bieren bij de Belgische brouwerij ’t Gaverhopke.

November: Strongest Than Ever – Speyside Whiskey B.A.

strongest1Deze sterke barleywine van bijna 16% alcohol werd op verse Speyside-whiskyvaten uit Schotland gelegd. Volgens de brouwerij zou het bier in november in de handel moeten verschijnen.

Het is al de derde variant van Strongest Than Ever die verschijnt in de barrel-aged line-up. eerder verschenen al versies op bourbon en cognac. Doorgaans drijft het rijpingsprocédé ook het alcoholpercentage nog eens op, dus verwacht zeker een bier van meer dan 16%. Bij verschijnen wordt het het twaalfde bier in de White Pony Microbrewery Barrel Aged Collection (zie foto bovenaan).

December: Stand & Fight

strongest2Deze imperial stout van 10,8% werd gebrouwen met melasse. Die donkere, stroperige massa is een bijproduct van het winnen van suiker uit riet of bieten. Het goedje wordt zelden verspild: het dient meestal als de basis van rum.

Tegenwoordig wordt het ook echter steeds vaker in bier verwerkt, en om duidelijke redenen (de gitzwarte kleur) vooral in stouts. Bekende bieren met melasse zijn de XS Imperial Stout van Rogue en de Berserker van Midnight Sun.

Comments

comments

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *