Recensie: Deetz – Bevog

Bevog is een brouwerij uit Oostenrijk, maar verkoopt sinds dit voorjaar zijn bieren ook in Nederland. Om het iets ingewikkelder te maken: de brouwers komen eigenlijk uit Slovenië, maar ze brouwen in ,Oostenrijk, hun buurland. Sinds een aantal jaar streven ze hun doel na om te zorgen dat bier beter op de culinaire kaart komt te staan.

Ze brouwen verschillende soorten bieren onder andere pale ale, smoked porter en een Kölsch. Die laatste heb ik in mijn bezit en gaat nu het glas in.

Deetz

Deetz Kölsch

Bij het inschenken zie ik dat het licht troebel is. De schuimkraag is spierwit en de kleur van het bier zelf is vrij geel.

De geuren doen me denken aan een hoppig bier. Alhoewel ze niet al te strek zijn is dit niet storend. Ik ruik toch ergens het bloemige, wat meerdere hoppige bieren bij zich dragen.

De smaak is vrij licht. Verwacht niet een hopbom die je nog uren proeft. Het heeft een subtiele afdronk maar wel op het laatst een klein tinteltje in de mond. Een prima bier voor een warme dag met zijn 4,8 %.

Wat mij vooral intrigeerde was de mooie tekening op de voorkant. Een zeer gedetailleerd gotische tekening van een klein en gek monstertje met hoorntjes. Deze probeert een lieflijk vlindertje te vangen.

Net zoals het bier, best hoppig maar ook subtiel.

Volg Anna op Untappd:
Anna op Untappd
 

7.5

Geur

7.5/10

Smaak

7.0/10

Mondgevoel

8.0/10

Finish

7.5/10

Pros

  • Afdronk
  • Artwork op etiket

Cons

  • Vrij licht qua smaak

Comments

comments

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *