Verslag PINT Bokbier Festival 2014 – De andere kant

http://www.pint.nl/media/478073/logo-bbf2014.png

Bij Biernetwerk schrijven we verslagen over de festivals die we bezochten.  Zo ook dit festival. Alleen is de invalshoek iets anders dan we gewend zijn. Zou hier normaal een verslag van het bezoek zelf verschijnen wordt dit nu een verslag vanuit de vrijwilliger. Ik stond bij festival namelijk niet voor maar achter de tap.

“Hoe kom je er nou bij om te gaan tappen dan”

Is een vraag die ik vaak te horen krijg als ik vertel over het PINT bokbierfestival. Vorig jaar ben ik voor het eerst als vrijwilliger naar het PINT bokbierfestival geweest en dat was zeer geslaagd. Zo besloot ik om ook dit jaar hier weer achter de tap te staan in plaats van er voor.

Beurs van Berlage

Op de afgesproken tijd kom ik aan in de Beurs van Berlage. Wat een schitterende locatie. Op dat tijdstip is het nog een ruime en lege zaal met aan beide zijden de taps. Na een korte briefing en het uitdelen van de t-shirts en naambadges (wéér mijn naam fout gespeld..) kiezen we allemaal onze eigen tap uit.

Bokbier van de tap

Ik kom bij de tap van de Muifelbrouwerij terecht. Zelf vind ik dit erg leuk omdat mij die naam natuurlijk wel bekend in de oren klinkt. D’n Ossebock wordt mijn bo(c)kbier voor vandaag.

Als we te horen krijgen dat de zaal open gaat is er toch wel enige paniek. We hebben nog geen water en ook de bierspatels zijn nog nergens te bekennen. Gelukkig is er iemand van de technische dienst die ons later voorziet van een grote emmer met water en een spatel.

Nu is mijn tap dan toch echt compleet en kunnen de bezoekers een mooi bockbiertje krijgen.

Tappen, tappen en nog meer tappen

Het leuke en grappig is dat de meeste bezoekers niet verwachten dat wanneer er een vrouw achter de tap staat deze ook bier drinkt. Dus bij de vraag waar het bokbier naar smaakt kijken ze vaak verbaasd op als ik een korte uitleg geef. De meeste wuiven het antwoord weg maar komen later toch wel even terug om te zeggen dat het bier goed gesmaakt heeft!
Nog zo’n andere vooroordeel: dat ik als vrijwilliger niet zou weten hoe ik op een goede manier een biertje moet tappen. De meeste bezoeker kunnen natuurlijk niet weten dat ik voor mijn werk ook achter een bar sta en dus met zekere regelmaat een biertje tap. Het is voor mij juist de kick om een zo mooi mogelijk getapt biertje te serveren aan de bezoekers. Met liefde en passie!
Aan het einde van mijn dienst duurt het even voordat ik de coördinator van de vrijwilligers heb gevonden in de drukte. Ik meld mij netjes af en krijg ook nog een presentje: een bokbier speciaal gebrouwen voor de vrijwilligers en het festivalglas.

Al met al heb ik echt plezier gehad op deze zaterdag van het PINT bokbierfestival. De meest uiteenlopende types komen voorbij en met iedereen valt wel een praatje te maken. Volgend jaar ga ik zeker weer tappen.

Kom je dan ook een bokbiertje bij mij halen?

Volg Anna op Untappd:
Anna op Untappd

Comments

comments

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *