De Week van het Nederlandse Bier komt eraan

Bierweek_nl

Eindelijk is het weer zover. Onze favoriete week van het jaar gaat weer beginnen, de Week van het Nederlandse Bier. De derde editie vindt plaats van 15 t/m 25 mei en wordt officieel geopend in Den Haag.

Grote Kerk

Op donderdag 15 mei start de Week met het Haagse Bierproeffestival in de Grote Kerk. Burgemeester Jozias van Aartsen zal op deze dag het evenement officieel inluiden. Naast de donderdag is het festival ook op vrijdag 16 en zaterdag 17 mei open voor publiek.

De Grote Kerk biedt op die dagen onderdak aan maar liefst 42 Nederlandse bierbrouwers. Onder hen bevinden zich grote namen zoals Jopen, Brouwerij ’t IJ en Hertog Jan. Ook de wat kleinere brouwerijen in opkomst zijn aanwezig. Denk daarbij aan Muifelbrouwerij, Het Uiltje en Kompaan.

Open Dag

De Week van het Nederlandse Bier bestaat natuurlijk niet alleen uit het Haagse festival. De rest van de week kun je bij diverse Nederlandse brouwerijen terecht voor een rondleiding. Ook worden er door het hele land proeverijen, wandeltochten en andere biergerelateerde evenementen georganiseerd.

Voor meer informatie kun je terecht op de officiële site van de Week. Ook is er voor zowel Android als iOS een officiële app beschikbaar. Speciaal voor het evenement heeft Untappd een nieuwe badge uitgebracht. Deze krijg je als je tijdens de Week drie Nederlandse bieren incheckt.

Brand

Op 24 mei zal Brand, tijdens hun open dag, de winnaar bekendmaken van de Bierbrouwwedstrijd 2014. Dit jaar gaat het om de best gebrouwen IPA. Vorig jaar won hobbybrouwer Jacques Bertens de wedstrijd met zijn Zwaar Blond. Dit bier was vervolgens een jaar onder de merknaam Brand verkrijgbaar.

Uiteraard kun je tijdens de Week op onze site terecht voor nieuws en verslagen. Wij zijn onder meer aanwezig op het Haagse Bierproeffestival.

Comments

comments

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *