Duvel Tripel Hop 2015 met Equinox hop (update)

Duvel Tripel Hop 2015

Het nieuws komt niet van Duvel Moortgat zelf, maar her en der op het internet (hier bijvoorbeeld) duikt bovenstaande foto op. En daaruit blijkt dat voor de Duvel Tripel Hop 2015 de hopsoort Equinox gebruikt wordt.

Deze hop soort, voorheen bekend als HBC 366, heeft dit jaar pas de naam Equinox gekregen. Ondanks dat het nog zo nieuw is zal de Duvel tripel hop 2015 niet het eerste bier zijn die met Equinox gebrouwen is. Volgens eigen zeggen had de Harvest Single hop IPA van de Siera Nevada-brouwerij de primeur. Maar ook Brewdog heeft al een bier met dit hop gebrouwen, de EXP366, die deel uitmaakte van hun IPA Is Dead-serie.

De Equinox-hop staat bekend om z’n complexe aroma’s. Verwacht citrus, kruiden en hout tonen. Siera Nevada spreekt zelfs over frisse paprika in hun beschrijving.

Op de officiële berichten van Duvel zullen we ongetwijfeld nog even moeten wachten. Maar wij zijn inmiddels alweer reuze benieuwd naar de Tripel Hop 2015 en we zullen je natuurlijk op de hoogte houden.

Update 16-12-2014

Inmiddels heeft de brouwer het vermoeden bevestigd via Facebook: Equinox zal de derde hopsoort zijn.

Comments

comments

One thought on “Duvel Tripel Hop 2015 met Equinox hop (update)”

  1. Marc struyf says:

    Beste,
    Volgens mij is brouwerij Den triest de eerst die in Belgie met equinox heeft gebrouwen , daar we zelf de hop hebben meegebracht in oktober , het bier zal op het bab festival te drinken zijn en heet Indian summer
    Marc

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *