Jeroen Free brouwt winnende IPA voor Brand Bierbrouwwedstrijd 2014

Jeroenfree_winnaar_brand

Jeroen Free uit Bergen op Zoom heeft de Brand Bierbrouwwedstrijd gewonnen. Zijn zelfgebrouwen IPA werd als beste beoordeeld door de jury. Vorige jaar werd de wedstrijd ook al gewonnen door een Brabander, toen won Jacques Bertens uit Loon op Zand met zijn Zwaar Blond.

Dit jaar koos Brand voor de biersoort Indian Pale Ale (IPA). Het bier van Free kwam als winnaar uit de bus. De jury roemde zijn IPA onder meer om het beperkt aantal ingrediënten. ‘Deze IPA is een typisch voorbeeld van minder is meer. Het is gebrouwen met een beperkt aantal goedgekozen ingrediënten. Het is een goed drinkbaar, fris, citrusachtig bier. Geen ouderwetse Engelse IPA’, aldus juryvoorzitter Derek Walsh.

Jeroen Free gaat deze zomer samen met de brouwers van Brand zijn IPA brouwen. Vanaf januari 2015 moet het bier daadwerkelijk te koop zijn. ‘Ik vond mijn IPA goed, maar dat hij zo goed was dat ik er de Brand bierbrouwwedstrijd mee zou winnen, had ik nooit verwacht. Ik kan me amper voorstellen dat er straks bier te koop is waar mijn naam en mijn portret op staat’, vertelt de gelukkig winnaar.

De Brand Bierbrouwwedstrijd werd dit jaar voor de derde keer georganiseerd. Vorige jaar won Jacques Bertens uit Loon op Zand de wedstrijd. Van zijn bier, Zwaar Blond, is inmiddels al meer dan 30.000 liter gebrouwen en het maakt onderdeel uit van het assortiment van Brand.

Comments

comments

One thought on “Jeroen Free brouwt winnende IPA voor Brand Bierbrouwwedstrijd 2014”

  1. Pingback: Recensie: Brand IPA - BierNetwerk - voor de bierliefhebber
  2. Trackback: Recensie: Brand IPA - BierNetwerk - voor de bierliefhebber

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *