Recensie: Imperial Russian Stout – Emelisse

emelisse_imperial_russian_stoutOm maar gelijk eerlijk te zijn, ik heb niet veel vergelijkingsmateriaal als het om het proeven van een Imperial Russian Stout, of Stouts in het algemeen, gaat. Het is niet echt een stijl die je bij de slijter in het dorp of kleine stad veel in de schappen ziet staan. Dus eigenlijk ben ik niet de meest aangewezen persoon om dit bier te bespreken, ware het niet dat ik het een verschrikkelijk lekker bier vind! En toen dit bier dan ook opdook in het eerste bierpakket van Bierlab.nl,  stapte ik graag naar voren als vrijwilliger om er wat over te schrijven.

De eerste keer dat ik dit bier uitschonk verbaasde mij het hoe diep zwart dit vloeistof was, daarnaast was het beetje schuim dat al aanwezig was zo verdwenen en leek het bier wel stroperig of olieachtig (je glas blijft gewoon bruin als je het bier even rond walst). Al met al kenmerken die het er voor een leek op stout gebied niet heel aantrekkelijk uit laten zien. Maar alleen al het sterke aroma van koffie en donkere chocolade doet je hier gelijk anders over denken. En bij het eerste slokje van dit zwarte goud ben je helemaal om, wederom zijn de (sterke) koffie en pure chocolade van de partij, maar ook heerlijke zoete geroosterde mout en (laurier) drop smaken zijn duidelijk aanwezig om behoorlijk bitter te eindigen. Het bier heeft een zwaar maar prettig mondgevoel en de smaak blijft erg lang hangen. De 11% alcohol is aanwezig maar overheerst niet en ondanks dat dit bier best extreem is blijft het wel redelijk makkelijk drinkbaar.

Een perfect bier om rustig en lang van te genieten op een gure herfstavond.

Hier meer over (Russian) Imperial Stout

Wat vind jij? Als jij dit bier ook gedronken hebt laat dan een waardering achter door op de ster van jouw cijfer te klikken. Of post een eigen recensie door middel van een reactie.

Comments

comments

One thought on “Recensie: Imperial Russian Stout – Emelisse”

  1. Pingback: De 5 lekkerste bieren van 2013 - deel 2 - BierNetwerk
  2. Trackback: De 5 lekkerste bieren van 2013 - deel 2 - BierNetwerk

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *